Νέες εκδόσεις

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

JAMES PATTERSON

Θανάσιμη απειλή

μετ. Χάρης Νικολακάκης

εκδ. Bell, σελ. 368 – 40 ευρώ

Η απαγωγή του γιου και της κόρης του προέδρου των ΗΠΑ έχει συγκλονίσει την Αμερική. Ο ντετέκτιβ Aλεξ Κρος κάνει τα πάντα για να βοηθήσει, όμως ούτε το FBI ούτε η CIA τον θέλουν να μπλέκεται μες στα πόδια τους. Ταυτόχρονα κάποιοι δηλητηριάζουν τον ταμιευτήρα νερού της Ουάσιγκτον και οι συνέπειες για τον πληθυσμό ίσως είναι ολέθριες. Το νέο χτύπημα δείχνει να είναι ο προάγγελος της πιο συντριπτικής τρομοκρατικής επίθεσης απέναντι στις ΗΠΑ. Ο Aλεξ καταλαβαίνει πως ήρθε η στιγμή να πάρει μιαν απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα πίστευε μέχρι εκείνη την ώρα.

OTA PAVEL

Μια ζωή ψαρεύοντας

μετ. Κώστας Τσίβος

εκδ. Iκαρος, σελ. 152 – 13,50 ευρώ

Eνα δεκάχρονο αγόρι αναλαμβάνει την ευθύνη της οικογένειάς του όταν ο πατέρας και τα αδέλφια του στέλνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Τσεχοσλοβακία. Κυνηγάει, ψαρεύει και φροντίζει την ακριβή του μάνα. Σαν ένας άλλος Τομ Σόγερ της Κεντρικής Ευρώπης, ο μικρός Οτα Πάβελ τρέχει πάνω κάτω σε λίμνες και ποτάμια γιατί βιάζεται να μεγαλώσει και να αποδράσει από τη δύσκολη εποχή που περνούσε η Ευρώπη και που τα σημάδια έδειχναν πως δεν θα ήταν η τελευταία.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Τα Ποιητικά

τεύχος 14, Ιούνιος 2014

εκδ. Γκοβόστη, σελ. 32 – 5 ευρώ

Στο τεύχος της τριμηνιαίας ποιητικής επιθεώρησης που κυκλοφορεί, ο Γιώργος Βέης γράφει για έναν από τους σημαντικότερους νεωτερικούς ποιητές του μεσοπολέμου, τον Καίσαρα Εμμανουήλ, ενώ οι νεότεροι ποιητές Θοδωρής Ρακόπουλος και Θωμάς Ιωάννου προσεγγίζουν το ζήτημα των λογοτεχνικών γενιών ο πρώτος και θέματα που άπτονται της νεωτερικής ποίησης ο δεύτερος. Περιλαμβάνονται επίσης, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά δείγματα γραφής από πρόσφατες ποιητικές συλλογές.

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

ALLEN FRANCES

Η διάσωση του φυσιολογικού

DSM-5: το δριμύ κατηγορώ ενός ψυχιάτρου

μετ.: Νίκος Αποστολόπουλος

εκδ. Τραυλός, σελ. 480 – 20 ευρώ

Μήπως η ιδιαίτερη, μοναδική συμπεριφορά των παιδιών μας δηλώνει ότι πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια; Μήπως οι συνήθειές μας είναι συμπτώματα μιας νέας ψυχικής νόσου, ή μήπως είμαστε απλώς φυσιολογικοί; Ο διάσημος ψυχίατρος Allen Frances επαναστατεί ενάντια στο DSM-5, τη νέα Βίβλο των ψυχιάτρων, και υπερασπίζεται το «φυσιολογικό». Οπως λέει, με βάση τα νέα κριτήρια της ψυχιατρικής διάγνωσης, σε λίγο δεν θα υπάρχει άνθρωπος που να μη θεωρείται ψυχικά ασθενής.

ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΝΝΑ Ι. ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Τάσος Χαλκιάς – Το φύσημα του Θεού

εκδ. Μιχάλη Σιδέρη, σελ. 392 – 19,90 ευρώ

Μια προσωπογραφία ενός μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη, του Τάσου Χαλκιά. Αυτή η αυθεντικότητα φαίνεται στα λόγια αυτού του ανθρώπου που εκφράζει τα συναισθήματα των ανθρώπων μέσα από το κλαρίνο του. «…Το πάλκο είναι ιερό όπως το δικαστήριο. Οταν παίζεις ένα όργανο ή όταν τραγουδάς, επικοινωνείς με τα πιο ευαίσθητα και τα πιο δυνατά αισθήματα εκείνων που σε προσέχουν. Κι όσο πιο πολύ σε προσέχουν και καταλαβαίνουν τι παίζεις, τόσο κι εσύ δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή