Τα Μαύρα Παπούτσια Της Παρέλασης …στο Λεξικοπωλείο

Τα Μαύρα Παπούτσια Της Παρέλασης …στο Λεξικοπωλείο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 στις 19:00

Οι εκδόσεις ΟΛΚΟΣ παρουσιάζουν την πρώτη συλλογή διηγημάτων του Βαγγέλη Προβιά. Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Μαριλένα Αστραπέλλου και Νίκος Κουρμουλής, ο συγγραφέας Ανδρεάς Μήτσου καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας Β. Προβιάς.

Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης

Είναι μια συλλογή 17 διηγημάτων που τα ενώνει νοερά η γραμμή της κατανόησης. Δεν πρόκειται για μελοδραματικές συγχωρέσεις αλλά για κατανόηση: ποιοι είναι οι ήρωες και γιατί καταλήγουν σε ορισμένες επιλογές. Αν υπάρχει μια ομορφιά σε αυτό το βιβλίο αυτή βρίσκεται στην πρόθεση συγκίνησης χωρίς γκροτέσκο. Λεπτότητα αισθημάτων με όχημα καλογραμμένες παραγράφους.

«Οι περαστικοί τον κοιτάζουν με περιέργεια, του χαμογελάνε γλυκά, κάποιες γυναίκες κάνουν τρυφερά νεύματα με το κεφάλι. Τι όμορφο: ένας σαραντάρης άνδρας που τον συγκινεί η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης».

Ο Βαγγέλης Προβιάς γεννήθηκε στον Βόλο το 1973. Εργάζεται ως κειμενογράφος – δημιουργικός διευθυντής στη διαφήμιση. Είναι εισηγητής σεμιναρίων δημιουργικής γραφής.

Το Λεξικοπωλείο

Στασίνου 13 (Πλ. Προσκόπων), Στάση Μετρό Ευαγγελισμός

Παγκράτι 2107231201

[email protected], www.lexikopoleio.com

https://www.facebook.com/lexikopoleio

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή