ΕΚΚ, «δράμα» χωρίς τέλος

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι η παραίτηση του Πέτρου Μάρκαρη από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου η «είδηση», αλλά οι λόγοι που εξώθησαν έναν από τους αναγνωρισμένους και διεθνώς Ελληνες συγγραφείς να δηλώνει ότι θεωρεί «έως και προσβλητικό για το άτομό του να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του». Και να καταλήγει: «Καλώς ή κακώς, δεν διαθέτω προσόντα διαιτητή αγώνων πυγμαχίας, ούτε και έχω ασκηθεί στις πολεμικές τέχνες».

Λίγο περισσότερο από μισό χρόνο άντεξε ο Π. Μάρκαρης στη θέση αυτή, με μια σύνθεση Δ.Σ. που χαρακτηριζόταν ευρέως ως «απασφαλισμένη χειροβομβίδα». Η ασυνεννοησία και οι διενέξεις ήταν αναμενόμενες. «Σήμερα η σύγκρουση αυτή έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και έχει μεταφερθεί στους διαδρόμους του ΕΚΚ, όπου κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ένα μέλος να αποκαλεί το άλλο “προδότη” και το άλλο να απειλεί τον “αντίπαλό” του ότι τον έχει φακελώσει και μπορεί να τον κάψει…», σημειώνει στην επιστολή ο κ. Μάρκαρης. Αφού χρεώνει και στον νυν υπουργό Πολιτισμού κ. Τασούλα ότι «η αδράνεια που επέδειξε και η διατήρηση της εκκρεμότητας επιβάρυναν το κλίμα», προχωράει στη διαπίστωση: «Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι ότι ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα».

Ο ίδιος εξηγεί ότι παρέμεινε, παρά τις δυσκολίες, για να μπορέσει «να εγκρίνει το Δ.Σ. ώς το τέλος του παρελθόντος χρόνου «προτάσεις για τη χρηματοδότηση ταινιών, ούτε ώστε οι δημιουργοί του κινηματογραφικού χώρου να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις ταινίες τους». Υπενθυμίζουμε πως το ΕΚΚ λειτουργεί (;) πλέον με υπηρεσιακό γενικό διευθυντή εφόσον έληξε στις 15 Ιανουαρίου και η παράταση της θητείας του Γρηγόρη Καραντινάκη…

Ο,τι συμβαίνει στο Δ.Σ. του ΕΚΚ δεν είναι παρά άλλη μια ανησυχαστική λεπτομέρεια από την ταραγμένη, μεγάλη εικόνα, που είναι η χώρα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή