Αισθητική ολίγων σελίδων και βαθέων χρωμάτων

Αισθητική ολίγων σελίδων και βαθέων χρωμάτων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oλιγοσέλιδα βιβλία με έντονη την παρουσία της αισθητικής άποψης είναι η φουρνιά που ήρθε από έναν εκδοτικό οίκο της Θεσσαλονίκης: «Εκδόσεις Σαιξπηρικόν» γράφει στο κάτω μέρος του εξωφύλλου του κάθε βιβλίου και τα οκτώ τομίδια που έφτασαν όλα μαζί φιλοξενούν στις σελίδες τους ποίηση, θέατρο, πεζογραφία.

Κυριαρχούν τα βιβλία του Δημήτρη Δημητριάδη και πρώτο πρώτο είναι ο «Φαέθων», έργο που παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.

Ακολουθούν τρία ακόμη βιβλία με την υπογραφή του Δημήτρη Δημητριάδη, με γενικό τίτλο «Κηδεύω». Ο α΄ τόμος έχει υπότιτλο «Εκπνοή», με βαθύ ροζ εξώφυλλο. Ο υπότιτλος του β΄ τόμου είναι «Ανάβλεμμα» με σκούρο μοβ χρώμα στο εξώφυλλο και ο τρίτος υπότιτλος είναι «Χερετισμός» (μ’ αυτή την ορθογραφία), με βαθύ μπλε εξώφυλλο. Ασκήσεις γραφής και εκτυπωτικής εμφάνισης και τα τρία.

Ακολουθούν δύο μεταφραστικά βιβλία: οι «Οικογενειακές ιστορίες» της Μπλιάνα Σερμπλιάνοβιτς σε μετάφραση Ισμήνης Ραντούλοβιτς και «Χαίλντερλιν και Σοφοκλής» του Ζαν Μποφρέ σε μετάφραση Ιωάννας Αβραμίδου.

Ενα παλαιότερο θεατρικό της Μαρίας Ευσταθιάδη, γραμμένο το 2010, με τίτλο «Textilen», συμπληρώνει τη θεατρική σειρά. Ενα έργο που όλη η δράση του εκτυλίσσεται στο εσωτερικό ενός σπιτιού μιας πλούσιας αστικής οικογένειας στη σύγχρονη Ελλάδα.

Ο τελευταίος τόμος έχει τίτλο «Προς αυτή την αλόγιστη κατεύθυνση» και υπογράφεται από τον Δημήτρη Δημητριάδη και τον Γιώργο Αλισάνογλου. Ενα βιβλίο με δεκατέσσερα ποιήματα σε μορφή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που γράφτηκαν στο διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου του 2013.

Ξεχωριστές εκδόσεις, ξεχωριστές γραφές, στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού και της βιβλιογραφίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή