Το φαινόμενο Στίλτον

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον λένε Στίλτον, Τζερόνιμο Στίλτον. Οταν τον πρωτογνωρίσαμε με την κόρη μου τον σνομπάραμε, μέχρι που μας κατέκτησε. Πέρασαν πολλοί μήνες, στη διάρκεια των οποίων εκείνη καταβρόχθιζε τη σειρά βιβλίων για παιδιά με ήρωα τον ποντικό Τζερόνιμο Στίλτον, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, ενώ εγώ απολάμβανα με ησυχία τα δικά μου βιβλία. Δεν το συζήτησα μέχρι που ένας συνάδελφος με πλησίασε και με ρώτησε μια μέρα: «Εχετε διαβάσει Τζερόνιμο Στίλτον; Τα πιτσιρίκια έχουν ξετρελαθεί». Αρα δεν ήμασταν μόνο εμείς…

H σύλληψη και η δημιουργία της σειράς βιβλίων του Τζερόνιμο Στίλτον ανήκει στην Ιταλίδα Elisabetta Dami και ο εκδοτικός οίκος που τον ανέλαβε ήταν οι Edizioni Piemme of Milan το 2000. Μέσα στα χρόνια, τα βιβλία παρουσιάζουν πλέον τον συγγραφέα με το ψευδώνυμο/όνομα του Τζερόνιμο Στίλτον, του ποντικού, ο οποίος εμφανίζεται σε όλες τις παρουσιάσεις των βιβλίων που έχουν γίνει και στην Αθήνα. Ετσι, για να γίνουν οι βασικές συστάσεις, ο Τζερόνιμο Στίλτον γεννήθηκε στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Σπούδασε Ποντικολογία, φιλολογία των Τρωκτικών, καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Είναι δημοσιογράφος και διευθύνει την «Ηχώ των Τρωκτικών», την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου.

Τι είναι άραγε αυτό που αρέσει τόσο στα παιδιά στον χαρακτήρα του Στίλτον; Ισως επειδή, χωρίς να το θέλει, μπλέκει συνεχώς σε απίθανες περιπέτειες, δείχνει απεριόριστη κατανόηση και ανοχή στα λάθη και στις αδυναμίες των άλλων, επιδεικνύει σεβασμό σε κάθε είδους διαφορετικότητα και συνεχώς αυτοσαρκάζεται, ιδίως όταν κάνει γκάφες και λάθη. Δεν είναι ήρωας, όμως τα καταφέρνει πάντα χάρη στη θετική του διάθεση, στην αισιοδοξία, στο χιούμορ και κυρίως στη βοήθεια των φίλων του!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή