Τα γράμματα μιας κουβερνάντας σε βιβλίο και ταινία

Τα γράμματα μιας κουβερνάντας σε βιβλίο και ταινία

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο 1982, η 20χρονη Nina Stibbe προσλήφθηκε ως γκουβερνάντα στην κατοικία της προσφάτως διαζευγμένης Mary-Kay Wilmers, διευθύντριας του «London Review of Books», στο βόρειο Λονδίνο. Οταν δεν ήταν απασχολημένη με τη φροντίδα των δύο παιδιών της Wilmers, ή δεν παρακολουθούσε γοητευμένη τους εξέχοντες επισκέπτες του σπιτιού όπου σύχναζαν, μεταξύ άλλων ο δραματουργός και σεναριογράφος Αλαν Μπένετ, ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τζόναθαν Μίλερ και η βιογράφος και δημοσιογράφος Claire Tomalin, έγραφε μακροσκελείς επιστολές γεμάτες ολοζώντανες περιγραφές και χιουμοριστικές λεπτομέρειες στην αδελφή της, Βικτώρια.

Κάθε μέρα στην οδό Gloucester Crescent ήταν μια περιπέτεια για τη νεαρή νταντά, η οποία είχε μεγαλώσει στην επαρχία του Λέστερσαϊρ και δεν γνώριζε τίποτα ούτε για τη λογοτεχνική σκηνή του Λονδίνου, ούτε για τα περισσότερα θέματα που αποτελούσαν αντικείμενο συζήτησης την ώρα του φαγητού στην οικία της ανοιχτόμυαλης, βαθιά καλλιεργημένης, αλλά και εντελώς απρόβλεπτης Wilmers. Στα γράμματά της, η Nina κατέγραφε τα πάντα, από τους διαλόγους με τον εννιάχρονο Σαμ και τον δεκάχρονο Γουίλ έως τις συναντήσεις με γνωστές προσωπικότητες της εποχής, κερδίζοντας τον αναγνώστη χάρη στο χιούμορ, τη ζεστασιά όσο και την ειλικρίνειά της.

Δεκαετίες αργότερα, η Βικτώρια ανακάλυψε τις ξεχασμένες επιστολές και η δημοσίευσή τους, υπό τον τίτλο «Love, Nina», χάρισε στη Νina Stibbe την καταξίωση και το Βρετανικό National Book Award στην κατηγορία «non-fiction» για το 2014. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Νικ Χόρνμπι, συγγραφέας των μπεστ σέλερ «High Fidelity», «Ο πυρετός της μπάλας» κ.ά., ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την πρώτη του τηλεοπτική δουλειά: μία μίνι σειρά βασισμένη πάνω στο βιβλίο της Stibbe. Aυτή την εβδομάδα, το BBC αποκάλυψε στο κοινό ότι πρωταγωνίστρια της παραγωγής θα είναι η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, στον ρόλο της μητέρας των αγοριών. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σ. Τζ. Κλάρκσον, σκηνοθέτης σειρών όπως το «Toast», όπου είχε συνεργαστεί ξανά με την Μπόναμ Κάρτερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή