Τζάκι Κόλινς, μπεστ σέλερ χωρίς ταμπού

Τζάκι Κόλινς, μπεστ σέλερ χωρίς ταμπού

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κοιτάζοντας πίσω, δεν μετανιώνω για τίποτε απ’ όσα έχω κάνει». Στις 14 Σεπτεμβρίου, η Τζάκι Κόλινς έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό People. «Εγραψα πέντε βιβλία μετά τη διάγνωσή μου. Εζησα τη ζωή μου, ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο, δεν ακύρωσα περιοδείες και κανένας έως τώρα δεν γνώριζε τίποτα…», συνέχισε, εξομολογούμενη ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού εδώ και εξήμισι χρόνια. «Τώρα θέλω να σώσω τις ζωές άλλων ανθρώπων». Μόλις πέντε ημέρες αργότερα και λίγες ημέρες πριν από τα 78α γενέθλιά της η βρετανικής καταγωγής συγγραφέας και αδελφή της ηθοποιού Τζόαν Κόλινς άφησε την τελευταία της πνοή στο Λος Αντζελες, όπου ζούσε μόνιμα από τη δεκαετία του 1980. Η επιλογή της καλιφορνέζικης πόλης δεν ήταν τυχαία, αφού η Κόλινς πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχημένης καριέρας της απαθανατίζοντας με γλαφυρότητα τη ζωή, τους έρωτες και τις κρυφές αμαρτίες των πλουσίων και των διασήμων.

Το τελευταίο της βιβλίο, με τίτλο «Τhe Santangelos», κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο και, όπως αναμενόταν, έγινε ανάρπαστο. Συνολικά, τα έργα της έχουν πουλήσει πάνω από 500 εκ. αντίτυπα σε 40 χώρες του κόσμου, ενώ οκτώ έχουν μεταφερθεί στην οθόνη ως κινηματογραφικές παραγωγές ή τηλεοπτικές μίνι σειρές.

Γεννημένη στο Λονδίνο το 1937, η Κόλινς άρχισε να γράφει στα εφηβικά της χρόνια, πουλώντας τις πικάντικες ιστορίες της στις συμμαθήτριές της. Το 1968, το πρώτο μυθιστόρημά της, με τίτλο «The World is Full of Married Men», απαγορεύτηκε στην Αυστραλία και τη Νότιο Αφρική και έλαβε, μεταξύ άλλων, τον χαρακτηρισμό «αηδιαστικό», δεν άργησε όμως να γίνει μπεστ σέλερ, χάρη αφενός στον αισθησιασμό του και αφετέρου στην ειλικρίνεια με την οποία προσέγγιζε τον «πόλεμο των φύλων». «Ποτέ δεν ένιωσα ντροπή γράφοντας για το σεξ», θα δήλωνε αργότερα. «Θεωρώ ότι έχω βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων».

Υστερα από τρία ακόμα ρομαντικής φύσης μυθιστορήματα, έστρεψε την προσοχή της στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος, με το βιβλίο «Lovehead» (αργότερα μετονομάστηκε σε «The Love Killers»), και για άλλη μία φορά τα κατάφερε περίφημα. Το 1981 σύστησε στο ήδη φανατικό αναγνωστικό της κοινό μία από τις πιο δημοφιλείς ηρωίδες της, τη Λάκι Σαντάντζελο, την «επικίνδυνα όμορφη» κόρη ενός γκάνγκστερ. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το «Hollywood wives», βασισμένο στις εμπειρίες που είχε αποκτήσει ζώντας στο Μπέβερλι Χιλς. Το 1985, το βιβλίο μεταφέρθηκε στην τηλεόραση με πρωταγωνιστές τους Κάντις Μπέργκεν και Αντονι Χόπκινς. Ακολούθησαν πολλά ακόμα μπεστ σέλερ και συνεργασίες με τα μεγάλα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά στούντιο, ενώ, σύμφωνα με τη λίστα της Sunday Times για το 2011, η Κόλινς ήταν η πέμπτη πλουσιότερη συγγραφέας της Μεγάλης Βρετανίας, με την περιουσία της να ξεπερνά 80 εκ. ευρώ.

«Αρνούμαι να θρηνήσω τους ανθρώπους, γιατί όλοι πεθαίνουν», είχε δηλώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου. «Θάνατο και φόρους είναι αδύνατον να τους αποφύγεις».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή