Η Ακαδημία Γονέων στο Anatolia

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εντυπωσιακή βιβλιοθήκη Bissel του ACT-American College of Thessaloniki, μέλους του Κολεγίου Ανατόλια, υποδέχθηκε τη δεύτερη κατά σειρά απογευματινή ημερίδα της Ακαδημίας Γονέων, που πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη (15/10) η «Καθημερινή» στο πλαίσιο της εκδοτικής της προσφοράς. Να σημειώσουμε ότι αυτή την Κυριακή (25/10) με την «Καθημερινή» κυκλοφορεί το βιβλίο «Αποτελεσματικοί γονείς. Υπάρχει τρόπος! Διαχείριση των συναισθημάτων κα της συμπεριφοράς» από τη Χριστίνα Ρούση και τη Μαρία Ζαφειροπούλου. Οπως και στα βιβλία της σειράς έτσι και στις ημερίδες που διοργανώνονται οι προσκεκλημένοι ομιλητές, κατά κύριο λόγο συγγραφείς των βιβλίων, θίγουν ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς σήμερα.

Στη χθεσινή εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, ο ψυχολόγος Κωνσταντίνος Σιώμος και η διευθύντρια Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και καθηγήτρια Πληροφορικής στο Κολέγιο Ανατόλια, Χάιδω Σαμαρά, μίλησαν για τον δυναμικό και διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο της τεχνολογίας, και ιδιαίτερα του Διαδικτύου, και πώς μέσα σε αυτήν την πραγματικότητα οι γονείς και τα παιδιά καλούνται να αντιμετωπίσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις και να τις χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

«Η δυσλεξία δεν είναι συνώνυμο της κατωτερότητας και της τεμπελιάς, τα παιδιά που έχουν δυσλεξία έχουν κανονική νοημοσύνη», σημείωσε η Σουζάνα Παντελιάδου, καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής–Μαθησιακών Δυσκολιών στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Η ψυχολόγος Ρίτσα Ψύλλου μέσα από την παρουσίασή της ανέπτυξε το πρόβλημα του σχολικού άγχους, ενώ το ερώτημα «Εκπαίδευση γονέων, είναι απαραίτητη;» έθεσε η ψυχολόγος Χριστίνα Ρούση.

Η ημερίδα έκλεισε με την πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του θεατρολόγου Βαγγέλη Μανιτάκη, ο οποίος τόνισε την ανάγκη διδασκαλίας θεάτρου, μέσα από το οποίο αναπτύσσονται οι κοινωνικές και οι μαθησιακές δεξιότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή