«Δρόμοι ζωής», το νέο βιβλίο του Κ. Σημίτη

«Δρόμοι ζωής», το νέο βιβλίο του Κ. Σημίτη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα βιβλιοπωλεία θα βρίσκεται από την επόμενη Τετάρτη 18 Νοεμβρίου το νέο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Πρόκειται για μια πολιτική αυτοβιογραφία με τον τίτλο «Δρόμοι ζωής», που τυπώνεται και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πόλις». Το βιβλίο, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, «είναι μια πολιτική αυτοβιογραφία, η προσωπική μαρτυρία μου για την πορεία της χώρας, από τη γερμανική Κατοχή, τον Εμφύλιο Πόλεμο, την καχεκτική δημοκρατία και τη στρατιωτική δικτατορία, ώς τη μεταπολίτευση και την εδραίωση της δημοκρατίας».

Η χρονική περίοδος στην οποία επικεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου που συνέγραψε ο κ. Σημίτης είναι εκείνη μεταξύ 1960 και 1996. Σκοπός, αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, είναι η συνεισφορά και η συμβολή «στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε την υστέρησή μας και τις αυταρχικές νοοτροπίες». Το βιβλίο, προσθέτει, «περιγράφει την αναζήτηση για περισσότερη ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και αυτονομία του πολίτη». Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η συγκεκριμένη τριακονταπενταετία περιλαμβάνει αγώνες, επιτυχίες και αποτυχίες, καθώς και τη δημιουργία κάποιων μύθων. «Οι αγώνες, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες της εποχής εκείνης ανέδειξαν αλήθειες αλλά και εξιδανίκευσαν καταστάσεις. Συγκάλυψαν πραγματικότητες αλλά και επισήμαναν τρωτά σημεία. Προκάλεσαν ερωτηματικά για τις αιτίες και τις συνέπειες των εξελίξεων. Κάθε μαρτυρία βοηθάει να αποτιμήσουμε καλύτερα τα όσα συνέβησαν. Να μάθουμε από το παρελθόν για να σχεδιάσουμε αποτελεσματικά το μέλλον», καταλήγει ο κ. Σημίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή