Κυκλοφόρησε η ανανεωμένη και επικαιροποιημένη 2η έκδοση του έργου «ΔΙΚΑΙΟ ΙΚΕ & ΕΠΕ»

Κυκλοφόρησε η ανανεωμένη και επικαιροποιημένη 2η έκδοση του έργου «ΔΙΚΑΙΟ ΙΚΕ & ΕΠΕ»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυκλοφόρησε από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ η εκ βάθρων ανανεωμένη και επικαιροποιημένη 2η έκδοση του έργου «ΔΙΚΑΙΟ ΙΚΕ & ΕΠΕ», απόλυτα προσαρμοσμένη στη φιλοσοφία του νέου εταιρικού δικαίου, που μετέβαλε άρδην σημαντικότατες διατάξεις για όλες τις εταιρείες (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΕΕ, ΟΕ).

Η εν λόγω έκδοση, η οποία κυκλοφορεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, περιλαμβάνει όλες τις μέχρι σήμερα δομικές διαρθρωτικές αλλαγές στο δίκαιο της ΙΚΕ και της ΕΠΕ, οι οποίες έχουν συντελεσθεί σε τρία κατʼ αρχήν επίπεδα:

Α. στο  επίπεδο του λογιστικού δικαίου συνεπεία της εισαγωγής στο Ελληνικό δίκαιο των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, με τα οποία ξαναγράφηκε από την αρχή συνολικά το λογιστικό δίκαιο όλων των εταιρικών μορφών, και άρα και των ΕΠΕ και των ΙΚΕ. Το έργο περιέχει αναλυτική κατʼ άρθρο ερμηνευτική παρουσίαση των διατάξεων του Ν 4308/2014 με τον εξής πρωτότυπο τρόπο: Σε κάθε διάταξη του νόμου έχουν ενταχθεί σε ενιαίο συγγραφικά και ερμηνευτικά κείμενο οι αντίστοιχες διατάξεις της πολυσέλιδης και αναλυτικότατης Εγκυκλίου, της Πολ. 1003/31.12.2014, ώστε τελικώς να αποτελεί έναν πλήρη θεωρητικό και πρακτικό ερμηνευτικό οδηγό για κάθε ενδιαφερόμενο.

Β. στο επίπεδο του καταβεβλημένου κεφαλαίου, αφού καταργούνται όλες οι διατάξεις περί ελαχίστου καταβεβλημένου κεφαλαίου σε αυτές.

Γ. στο επίπεδο του συστήματος δημοσιότητας, όπου πλέον η δημοσιότητα συντελείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Στο έργο περιλαμβάνονται υποδείγματα και αναλύσεις κατανοητές και χρήσιμες για τον καθένα.

Στο έργο περιέχονται επίσης όλες οι σημαντικές νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που αφορούν τους δύο εταιρικούς σχηματισμούς.

Το βιβλίο δομείται σύμφωνα με την αρχή της σύγκριση των δύο εταιρικών μορφών (ΙΚΕ & ΕΠΕ). Είναι επίσης εμπλουτισμένο με υποδείγματα καταστατικών, αγωγών, πληροφοριακών εντύπων κ.λπ. και ολοκληρώνεται με αναλυτικό ευρετήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή