«Συλλογικές Εργασιακές Σχέσεις» από τον Εκδοτικό Οίκο Νομική Βιβλιοθήκη

«Συλλογικές Εργασιακές Σχέσεις» από τον Εκδοτικό Οίκο Νομική Βιβλιοθήκη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις κυκλοφόρησε από τον Εκδοτικό Οίκο ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, το έργο «Συλλογικές Εργασιακές Σχέσεις» το οποίο αποτελεί ένα σύγχρονο, πλήρως ενημερωμένο με τις τελευταίες νομοθετικές, νομολογιακές και βιβλιογραφικές εξελίξεις, εγχειρίδιο στον κρίσιμο και επίκαιρο τομέα του συλλογικού εργατικού δικαίου. Οι «Συλλογικές Εργασιακές Σχέσεις» διαρθρώνονται σε τρία μείζονα κεφάλαια:

Στο πρώτο κεφάλαιο εξετάζεται και αναλύεται η συνδικαλιστική ελευθερία, ειδικότερα η οργάνωση και οι μορφές άσκησής της. Ειδικό βάρος αποδίδεται στην ανάλυση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των μισθωτών, τα είδη τους (πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες, τριτοβάθμιες, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, συνομοσπονδίες), ενώ παρουσιάζεται σε ειδική ενότητα και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, ιδίως μέσω των επαγγελματικών οργανώσεων του Ν 1712/1987.

Στο δεύτερο κεφάλαιο, που αφορά στη συλλογική αυτονομία και την επίλυση των συλλογικών διαφορών εργασίας, αναλύονται διεξοδικά αφενός το δίκαιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας (ΣΣΕ), με όλα τα επίκαιρα ζητήματα (συρροή, επέκταση, μετενέργεια, επιχειρησιακές ΣΣΕ), αφετέρου οι θεσμοί της μεσολάβησης και διαιτησίας, αλλά και της συμφιλίωσης στο πλαίσιο λειτουργίας του ΟΜΕΔ.

Τέλος, στο τρίτο κεφάλαιο, που αναφέρεται στο δίκαιο των εργασιακών συγκρούσεων, παρουσιάζεται εμπεριστατωμένα το δίκαιο της απεργίας σε όλες του τις εκφάνσεις, τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στον δημόσιο, ενώ ειδική υπο-ενότητα αφιερώνεται στο ζήτημα της ανταπεργίας.

Το εν λόγω έργο είναι απαραίτητος οδηγός για δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, υπευθύνους διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων. Διατίθεται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή