Μεγάλη προσφορά της «Κ»: «Τα βιβλία που αγαπήσαμε»… και μας διαμόρφωσαν

Μεγάλη προσφορά της «Κ»: «Τα βιβλία που αγαπήσαμε»… και μας διαμόρφωσαν

1' 14" χρόνος ανάγνωσης

Η «Καθημερινή» κάνει τη μεγάλη στροφή στις ρίζες της αναγνωστικής απόλαυσης και σε κλασικά αριστουργήματα της λογοτεχνίας που μας διαμόρφωσαν, μέσα από τη νέα εκδοτική της προσφορά «Tα βιβλία που αγαπήσαμε».

Η σειρά περιλαμβάνει δημοφιλή έργα Ελλήνων και ξένων κλασικών συγγραφέων. Με αφετηρία τη σημερινή Κυριακή, θα κυκλοφορήσουν αρχικά οκτώ βιβλία – από τα πιο γνωστά της παγκόσμιας εφηβικής λογοτεχνίας: «Το νησί των θησαυρών», του Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον· «Τομ Σόγερ», του Μαρκ Τουαίην· «Πήτερ Παν», του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι· «Χάιντι», της Γιοχάνα Σπίρι· «Μικρός Πρίγκιπας», του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ· «Παραμύθι χωρίς όνομα», της Πηνελόπης Δέλτα· «Μικρές Κυρίες», της Λουίζα Μέι Αλκοτ και «Μόγλης – Το βιβλίο της ζούγκλας», του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ.

Η σειρά απευθύνεται σε γονείς και παιδιά, με σκοπό αφενός να ζωντανέψει μνήμες και να προκαλέσει το αίσθημα νοσταλγίας, αφετέρου να μυήσει τη νεότερη γενιά στην απόλαυση του διαβάσματος, της εξερεύνησης ενός μαγικού κόσμου γνώσης και φαντασίας που ζωντανεύει μέσα από τις τυπωμένες σελίδες. Για τον λόγο αυτό, κρίνουμε σκόπιμο να διατηρηθούν τα αυθεντικά χαρακτηριστικά των ιστορικών εκδόσεων, προσδίδοντάς τους συλλεκτικότητα και vintage χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα να εμπλουτιστούν με στοιχεία που θα δώσουν επιπλέον αξία και θα τις κάνουν πιο «σύγχρονες και φιλικές» προς τα παιδιά. Προς την κατεύθυνση αυτή, η «Καθημερινή» θα απευθυνθεί σε καταξιωμένους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών για να προλογίσουν τις εκδόσεις και να μιλήσουν για τη δική τους σχέση με το βιβλίο. Ενδεικτικά ονόματα: Μύρων Μιχαηλίδης, Ξένια Καλογεροπούλου, Γιώργος Ρόρρης, Αλέξης Πανσέληνος, Δημήτρης Νανόπουλος, Θανάσης Βαλτινός, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Χρήστος Χωμενίδης.