Βράβευση της Ever After Tales για το e-book του Ευγένιου Τριβιζά

Βράβευση της Ever After Tales για το e-book του Ευγένιου Τριβιζά

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ever After Tales είναι η εταιρεία που δημιούργησε το διαδραστικό βιβλίο To “Κοτσάνι του Πετροκέρασου” (αγγλικός τίτλος:“Little Emily, the Cherry Stalk and the Eraser Bombs)  του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά και απέσπασε στις 9 Φεβρουαρίου στο Μαϊάμι της Φλόριντα το διεθνές βραβείο για το καλύτερο διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο προσχολικής ηλικίας του 2016, στα φημισμένα «Kidscreen Awards».

Πρόκειται για τον σημαντικότερo φορέα βράβευσης τηλεοπτικών, κινηματογραφικών και διαδυκτιακών έργων για παιδιά στις ΗΠΑ, που δίνει έμφαση εκτός από την ποιότητα της βασικής ιστορίας, στη σκηνοθεσία. την εικονογράφηση, το animation, τη διαδραστικότητα, τη μουσική και τη συνολική σχέση που δημιουργεί ένα διαδραστικό βιβλίο με το παιδί.

Yπερισχύοντας των δύο συνυποψήφιων προς βράβευση “Story Central” της Disney και  my Little Pony της ”Digital Playdates” η Ever After Tales απέδειξε ότι εταιρείες με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία δεν μπορoύν να συναγωνιστoύν μια καλογραμμένη ιστορία και μια ομάδα εμπνευσμένων συντελεστών.

Ποιά είναι όμως η δημιουργική ομάδα που έχει την ευθύνη για το εξαιρετικό αποτέλεσμα;

Την καλλιτεχνική επιμέλεια, εικονογράφηση και σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος σκηνοθέτης, animator και ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών Παναγιώτης Ράππας. Tη διεύθυνση παραγωγής o βετεράνος παραγωγός ταινιών κινουμένων σχεδίων στην Αμερική Hal Waite, συνεργάτης για χρόνια του Στήβεν Σπήλμπερκ, με συμπαραγωγό στην Ελλάδα τον δημιουργικό διευθυντή Ορφέα Αθανασίου. H πρωτότυπη μουσική έρχεται από τον συνθέτη Αντώνη Δελαπόρτα  ενώ, στην ελληνική εκδοχή του, το παραμύθι  ζωντανεύει η φωνή της γνωστής ηθοποιoύ Όλιας Λαζαρίδου ενώ στην αγγλική  η φωνή του γνωστού Άγγλου ηθοποιού Raza Jaffrey. Επιπλέον, ο υποψήφιος για δύο βραβεία Emmy Raoul Garcia είχε την ευθύνη της προσαρμογής της ιστορίας στα ισπανικά.  Τέλος o προγραμματισμός και η τεχνολογική υποστήριξη έγιναν από την ομάδα της Boxel και τον Uri Reyes στην Καλιφόρνια.

Ever After Tales (www.everaftertales.com) αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία Ελλήνων καλλιτεχνών και Αμερικανών παραγωγών του Χόλυγουντ, με μεγάλη εμπειρία σε ταινίες για παιδιά, που έχει στόχο να φέρει την ποιοτική Ελληνική αλλά και παγκόσμια παιδική λογοτεχνία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Δημιουργώντας διαδραστικά βιβλία με εξαιρετικές ιστορίες, ποιοτική εικονογράφηση, πρωτότυπη μουσική  και παιχνίδια  φέρνει νέα δεδομένα στο περιεχόμενο πoυ είναι διαθέσιμο για παιδιά προσχολικής ηλικίας μέσω tablets, κινητών και υπολογιστών.

Το Κοτσάνι του Πετροκέρασου, μετά το «Ποπ Κορν που Έγινε Ποπ Σταρ» του ίδιου συγγραφέα, είναι μια ακόμα διεθνής παραγωγή της Ever After Tales. Πρόκειται για μια απολαυστική ιστορία με θέμα τη στοργή, τη δημιουργικότητα και την ελπίδα από τον κοσμαγάπητο εθνικό μας παραμυθά που αυτή τη φορά μας δείχνει πώς ένα κοτσάνι πετροκέρασου αρκεί για να γίνει η η αφετηρία της αναδημιουργίας ενός ολόκληρου κατεστραμμένου πλανήτη. Συνεχείς διαδραστικές εκπλήξεις, διασκεδαστικά παιχνίδια και ένα hit τραγούδι κάνουν την ανάγνωσή του μια αξέχαστη εμπειρία, προσφέροντας παραλληλα τη δυνατότητα στους γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να διευρύνουν τους δημιουργικούς τους ορίζοντες.

Όλα τα διαδραστικά βιβλία της Ever After Tales καθώς και το βραβευμένο «Κοτσάνι του Πετροκέρασου» (www.everaftertales.com) κυκλοφορoύν στα ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά με τις 3 γλώσσες να είναι ενσωματωμένες στο λειτουργικό σύστημα και διατίθενται από το Apple Store και το Google Play (τιμή 3.37ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή