Βραδιά ανάγνωσης με την Ολια Λαζαρίδου

Βραδιά ανάγνωσης με την Ολια Λαζαρίδου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τριήμερο στο πανέμορφο Ναύπλιο μας καλεί η Ολια Λαζαρίδου. Η προοπτική του ταξιδιού έρχεται στον νου με την αναγγελία της είδησης ότι το πολιτιστικό κέντρο «Φουγάρο» στο Ναύπλιο θα υποδεχθεί μεθαύριο Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. την Ολια Λαζαρίδου σε μια βραδιά ανάγνωσης. Η καταξιωμένη ηθοποιός, η βαθιά σχέση της οποίας με τη λογοτεχνία είναι ιδιαίτερα γνωστή, αυτοσχεδιάζει, ανθολογεί και διαβάζει αγαπημένα της ποιήματα από την ελληνική και την παγκόσμια λογοτεχνία. Οπως είπε η ίδια στην «Κ», «θα διαβάσω ποιήματα από ένα ντοσιέ που έχει γεμίσει με τα ποιήματα που έχω αγαπήσει».

Για όσους θέλουν, βέβαια, να απολαύσουν την Ολια Λαζαρίδου επί σκηνής, μπορούν, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν, όπου σκηνοθετεί και παίζει, μαζί με νέους αποφοίτους της σχολής του Θεάτρου Τέχνης, την παράσταση «Ασμα Ασμάτων – Μία νύχτα κάτω από τ’ άστρα». Το θέατρο, άλλωστε, αποτελεί καλλιτεχνική προτεραιότητά της Λαζαρίδου, η οποία έχει συνεργαστεί σε πρωταγωνιστικούς ρόλους με πολλούς Ελληνες σκηνοθέτες, όπως η Μάγια Λυμπεροπούλου, ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ο Λευτέρης Βογιατζής, ο Γιάννης Χουβαρδάς, ο Θόδωρος Τερζόπουλος, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Γιάννης Κόκκος και άλλοι. Η ίδια έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις, μεταξύ των οποίων τα «Ξυπόλητοι στο πάρκο» στο Θέατρο Λαμπέτη και «Ανοιξον» στο Μέγαρο Μουσικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή