Στοχασμός της επίκαιρης καθημερινότητας με την υπογραφή του Μ. Μακρυγιωργάκη

Στοχασμός της επίκαιρης καθημερινότητας με την υπογραφή του Μ. Μακρυγιωργάκη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριάντα επτά ποιήματα και μια… «Προσευχή» συνθέτουν την ποιητική δουλειά: «…με μια δεύτερη ματιά…», του Μάριου Μακρυγιωργάκη που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Σε αυτό το εικονογραφημένο βιβλίο, με μια θεματολογία, όχι από «βαρύγδουπα» ή «αφηρημένα» αλλά από «καθημερινά» -μικρά ή μεγάλα- του καθενός μας ζητήματα, η νοσταλγία, η ελπίδα, κάποια «γιατί;», μερικά «πρέπει», η «ανατροπή», η κριτική και, κυρίως η αυτοκριτική, αναμειγνύονται σ’ έναν έμμετρο στοχασμό της επίκαιρης και όχι μόνο, καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, δεν είναι μόνον η θεματολογία, αυτή η συλλογή χαρακτηρίζεται και από μια πρωτοτυπία· προτείνει κυρίως έναν άλλο τρόπο προσέγγισης της ποίησης, έναν διαφορετικό τρόπο γραφής και ανάγνωσής της: εισάγει την εμπλοκή τού αναγνώστη, προσκαλώντας τον να «ξαναδεί», να αναθεωρήσει την πρώτη του εντύπωση, να «εκπλαγεί» από τη συνέχεια αλλά και να αποφασίσει εκείνος για το τελικό μήνυμα που επιθυμεί να «εκπέμψει» το κάθε κείμενό της κάθε φορά που θα το διαβάζει, ως να είναι αυτός στο επίκεντρο -κριτής ή κρινόμενος- ως να είναι αυτός ο «ποιητής».

Ο λόγος και η εικόνα, ο στίχος, υπό μια εξατομικευμένη αντίληψη των πραγμάτων με βάση την αυτοκριτική και τη συν-ευθύνη, είναι τα διαφοροποιητικά χαρακτηριστικά της συλλογής αυτής. Ο Μάριος Μακρυγιωργάκης γεννήθηκε στον Αμιρά Βιάννου και κατοικεί με την οικογένειά του στο Ηράκλειο Κρήτης. Οικονομολόγος – συγγραφέας, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και τον Τουρισμό (MSc), τον κέρδισε όμως η Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία. Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται κυρίως στον «Ανθρώπινο Παράγοντα» και τις πτυχές αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητάς του «σε πλαίσια ομάδων». Αλλα βιβλία του που κυκλοφορούν: «Η Ανθρώπινη Πλευρά του Μάνατζμεντ», εκδ. Παπαζήση και «Περιπτωσιολογικές Διερευνήσεις Εταιρικών Θεμάτων», επίσης, από τις εκδ. Παπαζήση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή