Απονομή λογοτεχνικών βραβείων του «Αναγνώστη»

Απονομή λογοτεχνικών βραβείων του «Αναγνώστη»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη απονεμήθηκαν χθες το βράδυ τα Λογοτεχνικά Βραβεία του «Αναγνώστη» για τη βιβλιοπαραγωγή του 2015. Στην κατηγορία διήγημα – νουβέλα το βραβείο απονεμήθηκε στο «Νυχτερινό ρεύμα» (εκδ. Πόλις) του Κώστα Κατσουλάρη, σε αυτήν του μυθιστορήματος η «Πρωινή γαλήνη» (εκδ. Μεταίχμιο) του συντάκτη της «Κ» Ηλία Μαγκλίνη, στην κατηγορία δοκίμιο – μελέτη βραβεύθηκε η Αθηνά Βογιατζόγλου για το έργο της «Ποίηση και πολεμική: Μία βιογραφία του Γιώργου Κοτζιούλα» (εκδ. Κίχλη), ενώ ο Κυριάκος Συφιλτζόγλου ξεχώρισε στην ενότητα της ποίησης με το έργο του «Στο σπίτι του κρεμασμένου» (εκδ. Θράκα).

Βραβείο ποίησης πρωτοεμφανιζόμενου πήρε ο Αλέκος Λούντζης για την ποιητική συλλογή «Προπαγάνδα. Κάποια γράμματα για κάποια πράγματα» (εκδ. Γαβριηλίδης) και το αντίστοιχο για την πεζογραφία ο Κώστας Περούλης για τη συλλογή διηγημάτων «Αυτόματα» (εκδ. Αντίποδες).

Από τα παιδικά βιβλία με εικονογράφηση ξεχώρισε «Ο Βόρακας, ο Κόρακας και η Σονάτα της Φανής» της Γεωργίας Γαλανοπούλου σε εικονογράφηση Βαγγέλη Παυλίδη (εκδ. Πατάκης), στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας «Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε» της Αννας Κουπάνου (εκδ. Κέδρος), της εφηβικής, το βιβλίο του Πολυχρόνη Κουτσάκη «Μια ανάσα μόνο» (εκδ. Πατάκης) και το βραβείο για το λογοτεχνικό βιβλίο γνώσεων απονεμήθηκε στον Πάνο Τσερόλα για το έργο του «Τζου, ο δεινόσαυρος Ανζού: (Και ένας κεφάλας)» (εκδ. Κέδρος).

Τιμητικό βραβείο για τη συνολική προσφορά του στα ελληνικά γράμματα πήρε ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης και βραβείο «Νίκου Θέμελη» ο Ρόντρικ Μπίτον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή