Νέες εκδόσεις

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΜΑΡΚΟΣ ΤΣΙΚΟΤ

Η δολοφονία του Πυθαγόρα

μτφρ.: Χριστίνα Θεοδωροπούλου

εκδ. Πατάκης

Μια σειρά δολοφονιών συνταράζει την κοινότητα των πυθαγορείων, όταν ο Πυθαγόρας, φιλόσοφος και μαθηματικός, αποφασίζει να επιλέξει τον διάδοχό του ανάμεσα στους δασκάλους της σχολής. Ολοι είναι ύποπτοι σ’ αυτό το παιχνίδι εξουσίας, προβολής και ανταγωνισμού, με δύο ικανούς ερευνητές να αναλαμβάνουν δράση για να λυθεί το μυστήριο. Η κόρη του Πυθαγόρα και ο Αιγυπτιακής καταγωγής Ακενόν επιχειρούν να αποκαλύψουν τον υπεύθυνο των δολοφονιών. Η περιπέτεια είναι στενά συνδεδεμένη με την παρουσίαση των κύριων στοιχείων της πυθαγόρειας φιλοσοφίας, αλλά και με τη σκιαγράφηση των μαθηματικών και γεωμετρικών εννοιών.

ΧΡΥΣΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

MAX TEGMARK

Το μαθηματικό σύμπαν μας

μτφρ.: Νίκος Αποστολόπουλος

εκδ. Τραυλός

Από πού προήλθαν όλα; Πώς θα τελειώσουν όλα; Πόσο μεγάλο είναι το σύμπαν; Τι είναι πραγματικό; Υπάρχουν περισσότερα πράγματα στην πραγματικότητα απ’ όσα μπορούν να δουν τα μάτια μας; Ως φυσικός, ο Σουηδός Μαξ Τέγκμαρκ προσεγγίζει τα μυστήρια της πραγματικότητας μέσω της φυσικής και τα αντιμετωπίζει, μάλιστα, ως αστυνομικά μυστήρια. Θεωρεί την πραγματικότητα αμιγώς μαθηματική δομή και καταλήγει πως οι θεμελιώδεις μαθηματικές εξισώσεις που διέπουν τη φυσική πραγματικότητα δεν προϋποθέτουν κάποιο νόημα. Δεν είναι επομένως το σύμπαν που προσδίδει νόημα στη ζωή αλλά η ζωή που προσδίδει νόημα στο σύμπαν.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ

ΚΟΜΙΚ

JEAN-YVES FERRI – DIDIER CONRAD

Αστερίξ – Ο πάπυρος του Καίσαρα

εκδ. Μαμούθ Κόμιξ

Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη να προσπαθείς να αναβιώσεις το «Αστερίξ». Ωστόσο, από την προσπάθεια των δύο ικανών Γάλλων δημιουργών που υπογράφουν τις νέες περιπέτειες του κοντοπίθαρου Γαλάτη πολεμιστή δεν νιώθουμε προδομένοι. Αυτήν τη φορά, στο χωριό με τους ανυπότακτους Γαλάτες καταφτάνει ένας «μαντατορεπόρτερ χωρίς σύνορα», ένας μάχιμος δημοσιογράφος που πολεμά για τη διαφάνεια και την ελευθερία του λόγου και θέλει να κάνει γνωστό ότι ο Ιούλιος Καίσαρας δεν κατάφερε να κατακτήσει ολόκληρη τη Γαλατία. Ενας χαρακτήρας που φέρνει στον νου τον Τζούλιαν Ασάντζ.

ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

EDITH WHARTON

Καλοκαίρι

μτφρ.: Ελλη Εμκε

εκδ. Παπαδόπουλος

Ερωτικό πάθος ή ασφάλεια; Ακαταμάχητη έλξη ή τρυφερότητα; Η Τσάριτι γνωρίζει και τα δύο και έχει την τύχη το πάθος να διαδεχθεί η ασφάλεια και την έλξη η τρυφερότητα. Αυτό θέλησε η κλασική Edith Wharton (1862-1937), που, απομακρυνόμενη από τις αδυσώπητες νεοϋορκέζικες ιστορίες της, επιτρέπει στη φτωχή αλλά ανεξάρτητη ηρωίδα της από τη Νέα Αγγλία, από τη μια, να αφυπνιστεί ερωτικά διεκδικώντας το σώμα και τη σεξουαλικότητά της και, από την άλλη, να αφεθεί στα χέρια του συμπονετικού κύριου Ρόγιαλ πέφτοντας στα πολύ μαλακά.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΜΕΛΑΝΙ ΡΑΑΜΠΕ

Η παγίδα

μτφρ.: Γιώτα Λαγουδάκου

εκδ. Καλέντης

Σ’ αυτό το ψυχολογικό θρίλερ, μια επιτυχημένη συγγραφέας μυθιστορημάτων ζει απομονωμένη στο σπίτι της 11 ολόκληρα χρόνια, με σημάδια κατάθλιψης. Δεν μπορεί να ξεπεράσει τον βίαιο θάνατο της αδερφής της, όταν μάλιστα η ίδια είχε δει φευγαλέα το πρόσωπο του δολοφόνου. Η καθημερινότητά της θα αλλάξει, ωστόσο, όταν μια μέρα αναγνωρίσει στην τηλεόραση τον δολοφόνο στο πρόσωπο ενός γνωστού δημοσιογράφου και αποφασίσει να γράψει ένα ψυχοθρίλερ, στο οποίο να εκτυλίσσεται η ιστορία της αδερφής της. Παράλληλα, σχεδιάζει να παγιδεύσει τον ύποπτο μέσω μιας συνέντευξης.

ΧΡΥΣΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή