Οταν ανοίγει ένα βιβλιοπωλείο…

Οταν ανοίγει ένα βιβλιοπωλείο…

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμο είναι το νέο βιβλιοπωλείο Books Plus στην καρδιά της Αθήνας, στο 37 της οδού Πανεπιστημίου, απέναντι από την Εθνική Βιβλιοθήκη. «Κερδίσαμε τον πλειστηριασμό που προκήρυξε ο ιδιοκτήτης, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων», λέει η Κατερίνα Μπατουδάκη, που μαζί με τον Βασίλη Παπαγιάννη ίδρυσαν το Books Plus. Μερικοί περαστικοί κοντοστέκονταν έξω από το νέο βιβλιοπωλείο, που καταλαμβάνει, σε πολύ βραχύ χρόνο, το κενό που άφησε το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου.

Οταν πέρασα προχθές, ήταν όλα σχεδόν έτοιμα και το κατάστημα δεχόταν πελάτες. Αν και τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 23 Νοεμβρίου, το Books Plus ξεκίνησε ήδη με ενθουσιασμό.

Τον σχεδιασμό του χώρου έχει υπογράψει η dlt Engineering, του Δημήτρη Λαμπρόπουλου και των συνεργατών του, που έδωσαν ένα ευχάριστο και λειτουργικό ύφος. Το ξύλινο δάπεδο διατηρήθηκε, το κατάστημα αξιοποιεί το μεγάλο βάθος, αναδεικνύεται η μεταλλική σκάλα και διατηρείται αριστερά η αναπαραγωγή της «Σχολής των Αθηνών» του Ραφαέλο (που χαρακτήριζε το κατάστημα Παπασωτηρίου) και, δεξιά, το επιτοίχιο γλυπτό του Γιάννη Μόραλη, που είχε δημιουργήσει για το τραπεζικό κατάστημα που υπήρχε παλαιότερα στο ίδιο σημείο. Υπάρχει η αίσθηση «παλιωμένου» καινούργιου και μία διακριτική αισθητική.

Αυτό που κάνει τους ανθρώπους του Books Plus αισιόδοξους είναι ότι το κατάστημα αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα με διακριτές λειτουργίες. Στο ισόγειο βιβλία, μουσική, ταινίες και χαρτικά. Στο υπόγειο, παιδικά και είδη ζωγραφικής και στο πατάρι, ένα lounge με free wifi για όλους. «Μπορεί, π.χ., ένας φοιτητής να έρθει με το λάπτοπ να καθίσει επάνω όση ώρα θέλει χωρίς υποχρέωση», λέει η Κατερίνα Μπατουδάκη. Στην είσοδο του καταστήματος θα υπάρχει espresso bar, με ειδικό χαρμάνι. Για τη λειτουργία του καταστήματος άνοιξαν 11 θέσεις εργασίας. «Προτιμήσαμε ανθρώπους που γνωρίζουν και αγαπούν το βιβλίο, ανεξαρτήτως ηλικίας». Η νέα θέση του βιβλιοπωλείου είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον και από ισχυρούς παίκτες της αγοράς, αλλά τον πλειστηριασμό κέρδισε η νέα εταιρεία. Το Books Plus στεγάζεται στο κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου και η υποδοχή ενός νέου σημείου πωλήσεως βιβλίων στο κέντρο της Αθήνας είναι μια θετική είδηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή