ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση βιβλίου: «Με Τόλμη για την Ελευθερία»

paroysiasi-vivlioy-me-tolmi-gia-tin-eleytheria-2159395

Το βιβλίο «Με Τόλμη για την Ελευθερία», μία αληθινή ιστορία αντίστασης στη ναζιστική κατοχή!

Πρόκειται για την περιπέτεια του Νεοζηλανδού υπολοχαγού Σάντυ Τόμας στην Ελλάδα,  την περίοδο 1941-42, η οποία ξεπερνά τη φαντασία και των καλύτερων σεναριογράφων του Χόλυγουντ!

Ο πρωταγωνιστής δεν είναι κάποιος τυχαίος στρατιώτης. Είναι ένας ζωντανός θρύλος που οφείλει τη ζωή και την εντυπωσιακή του καριέρα, στους αφανείς Έλληνες της υπαίθρου και τους μοναχούς του Αγίου Όρους, που τον διέσωσαν και τον φυγάδευσαν από τους Ναζί! Το «Με Τόλμη για την Ελευθερία», που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, περιγράφει με γλαφυρότητα την περιπέτεια του Τόμας και περιστατικά που αφορούν τη στάση των Γερμανών εισβολέων – που μέχρι τότε είχαν συνηθίσει να τους υποδέχονται οι υπόλοιποι λαοί χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση- αλλά και στη ζωή εκείνων των Ελλήνων που μαζί με τους Συμμάχους, με όσα μέσα διέθεταν. Από την Κρήτη, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, το Άγιο Όρος, τη Σμύρνη και τέλος τη Συρία, ο αναγνώστης γίνεται μέρος της μοναδικής αυτής ιστορίας….

Το πρωτότυπο βιβλίο του, “Dare to be Free”, έχει διαβαστεί από 500.000 αναγνώστες παγκοσμίως, στα αγγλικά, τα νορβηγικά και τα ινδικά και έχει τύχει μέχρι και ειδικής έκδοσης από Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. Ο Σάντυ Τόμας κατέθεσε στη Δίκη της Νυρεμβέργης για τις άγνωστες θηριωδίες των Ναζί, τις οποίες έζησε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής το 1942.

Σήμερα είναι 98 ετών και ζει σε μία μικρή πόλη στο Κουήνσλαντ της Αυστραλίας.  

Οι Εκδόσεις Εν Πλω, με τον συγγραφέα Γιώργο Γ. Σπανό, που έκανε την ιστορική έρευνα και την απόδοση στα ελληνικά της ζωής του Σάντυ Τόμας, παρουσιάζουν το βιβλίο «Με Τόλμη για την Ελευθερία, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, όπου και θα προβληθεί το εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υλικό που ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια της έρευνας. Χαρακτηριστικά αποσπάσματα θα αποδώσει ο γνωστός Ηθοποιός Νίκος Γαλανός, ενώ θα παρέμβουν κι εκπρόσωποι του διπλωματικού και στρατιωτικού σώματος.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/Me.tolmi.gia.tin.eleftheria/?fref=ts