Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβάζει το χιόνι

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβάζει το χιόνι

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κύριος Γκρι είδε ένα όνειρο: στην Ουάσιγκτον, λέει, έχει χιονίσει και ο Λευκός Οίκος είναι ακόμα πιο λευκός. Στο Οβάλ Γραφείο ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια σπάνια στιγμή ηρεμίας από τις προεδρικές σκοτούρες, κοιτάζει έξω απ’ το παράθυρο. («Νομίζω», διευκρίνισε ο κύριος Γκρι, «πως το υποσυνείδητό μου αποτύπωσε ένα ωραίο φώτοσοπ –ή σκίτσο ήταν;– που είχα δει προεκλογικά, με τον Τραμπ σε αυτήν ακριβώς τη στάση στο Οβάλ Γραφείο».)

Μέσα στο όνειρο, ο Τραμπ αποφάσισε να κάνει έναν περίπατο στον χιονισμένο κήπο της νέας του οικίας για τα επόμενα τέσσερα (τουλάχιστον) χρόνια. Συνοδευόμενος από άνδρες της ασφάλειάς του, βγήκε έξω στην παγωμένη μα ηλιόλουστη ημέρα.

«Και ο Λίνκολν έμεινε εδώ», σκέφτηκε και γέμισε υπερηφάνεια. «Και ο Λίνκολν, Ρεπουμπλικανός ήταν στο κάτω κάτω», είπε στον εαυτό του με ένα παράπονο, προχωρώντας με μια κάποια δυσκολία πάνω στο χιόνι, και ήταν σαν να μιλούσε στους αντιπάλους του. «Εκείνον όμως τον αποθεώνουν ακόμη και σήμερα, όλοι, και οι κουλτουριάρηδες που εμένα με σιχαίνονται», σκέφτηκε έπειτα.

Κάποια στιγμή, σε μια στροφή, ο Τραμπ έπεσε πάνω σε ένα αποκρουστικό θέαμα: κάποιος είχε ουρήσει στο χιόνι και είχε αφήσει τα ίχνη του. Το χειρότερο, όμως, ήταν ότι κατά τη διαδικασία της διούρησης είχε γράψει με επιμέλεια και ολοκάθαρα γράμματα πάνω στο χιόνι, που έλιωσε κάτω από την υψηλή θερμοκρασία των ούρων και της αμμωνίας: «Ο Τραμπ είναι βλαξ».

Οι άνδρες της φρουράς έτρεξαν πανικόβλητοι μόλις άκουσαν τον οχετό των ύβρεων του προέδρου. «Βρείτε ποιος άθλιος το έκανε!» διέταξε αφρίζοντας. Και όντως: κλήθηκαν στελέχη του FBI, πράκτορες της CIA, μικροβιολόγοι, χημικοί, ειδικοί γραφολόγοι, ακόμα και γεωλόγοι της NASA από το πρόγραμμα του Αρη για να δώσουν τα φώτα τους.

Το ίδιο βράδυ, βρήκαν τον πρόεδρό τους να σιγοβράζει στο Οβάλ Γραφείο. «Κύριε πρόεδρε», του είπαν διστακτικά και κάπου εκεί κόμπιασαν. «Τι; Δεν βρήκατε ποιος το έκανε;» γάβγισε σχεδόν ο Τραμπ. «Πώς», του απάντησαν, «τον βρήκαμε». «Πείτε μου τότε, μιλήστε!». «Κύριε πρόεδρε, η ανάλυση των ούρων έδειξε πως ανήκουν στον υπουργό κύριο Χ». Στο σημείο αυτό, ο Τραμπ άρχισε να πετάει ό,τι έβρισκε μπροστά του. «Το ήξερα», φώναξε, «το ήξερα πως θα μου την έκανε τη δουλειά!». «Κύριε πρόεδρε», συνέχισαν οι ειδικοί και έβηξαν με αμηχανία, «κύριε πρόεδρε, φοβόμαστε πως έχει και συνέχεια». «Δηλαδή; Τι συνέχεια θα μπορούσε να έχει; Ξέρουμε ποιανού είναι τα ούρα, τελείωσε». Οι ειδικοί ξερόβηξαν και πάλι. «Να… τα ούρα ανήκουν στο υπουργό Χ, αλλά, ε χμ, ο γραφικός χαρακτήρας είναι της… Πρώτης Κυρίας».

Στο σημείο αυτό ο κύριος Γκρι ξύπνησε προτού ονειρευτεί τον Τραμπ να χάνει τελείως τον έλεγχο. «Μα αυτό σου το είχα διηγηθεί εγώ κάποτε», του είπα. «Ηταν όντως ένα ανέκδοτο που κυκλοφόρησε στα χρόνια του Νίξον στον Λευκό Οίκο. Απλώς τώρα το ονειρεύτηκες με τον Τραμπ στη θέση του Νίξον».

Ο κύριος Γκρι ξαφνιάστηκε· το είχε ξεχάσει. «Και ποιος ήταν στο ανέκδοτο ο ένοχος υπουργός του Νίξον;» ρώτησε. «Ο υπουργός των Εξωτερικών», του είπα. «Ο Χένρι Κίσινγκερ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή