Πέθανε ο Βρετανός συγγραφέας Ρίτσαρντ Ανταμς, 96 ετών

Πέθανε ο Βρετανός συγγραφέας Ρίτσαρντ Ανταμς, 96 ετών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mορφή για τα βρετανικά γράμματα, ο Ρίτσαρντ Ανταμς ήταν περισσότερο γνωστός για το πυκνό δημιούργημα της φαντασίας του, το μυθιστόρημα «Στο λόφο του Γουότερσιπ» («Watership Down»), που κυκλοφόρησε στην Αγγλία για πρώτη φορά το 1972.

Ο Ρίτσαρντ Ανταμς απεβίωσε στις 24 Δεκεμβρίου σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας μια μεγάλη οικογένεια ως τα δισέγγονά του, μια μεστή ζωή και ένα πλούσιο έργο. Ωστόσο, μένει στην ιστορία της λογοτεχνίας με το «Watership Down», ένα πολυσέλιδο αλληγορικό έργο, που δίνει ζωή σε μια κοινότητα λαγών με ανθρώπινη συμπεριφορά, ένα πολυεπίπεδο δημιούργημα πολλών χαρακτήρων που συγκροτεί μία κοινωνική παραβολή. Ο Ανταμς συνέθεσε σε βιβλίο τις ιστορίες που έλεγε στις κόρες του και αν και δυσκολεύτηκε αρχικά να βρει εκδότη, εν τέλει έκανε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του 1970 στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας. Στην ουσία, το «Watership Down» είναι και ένα βιβλίο για ενήλικες καθώς εξυφαίνει ένα πυκνό πλέγμα επικών θεμάτων και μέσα από την αλληγορία της κοινότητας των λαγών μιλάει για θέματα επιβίωσης, ταυτότητας, παράδοσης, γλώσσας, θρύλων και μύθων.

Ο Ανταμς είχε σπουδάσει Ιστορία στο Worcester College στην Οξφόρδη. Υπηρέτησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μεταπολεμικά εργάστηκε στον δημόσιο τομέα. Από το 1972 ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη συγγραφή βιβλίων. Το «Watership Down» εκδόθηκε στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Κέδρος» το 2000 σε μετάφραση Μάρως Ταύρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή