NEWSLETTER

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στην κορυφή

Αφού κατάφερε την τελευταία στιγμή να γλιτώσει τη χρεοκοπία, η βρετανική αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstones φαίνεται ότι επιστρέφει ξανά στην κορυφή: Το 2016 σημείωσε για πρώτη φορά κέρδη (11 εκατ. ευρώ) μετά την οικονομική κρίση του 2008. Σύμφωνα με τον Guardian, η ανοδική πορεία οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των πωλήσεων παιδικών και εφηβικών βιβλίων, αλλά και στο γεγονός ότι oι αναγνώστες εξακολουθούν να προτιμούν το χαρτί από τα e-books.

Με το… αριστερό

Με το… αριστερό, αντιθέτως, φαίνεται ότι μπήκε η νέα χρονιά για τον χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα. Παράγοντες της αγοράς μιλούν για έναν «ψυχρό» Ιανουάριο και κάνουν λόγο για μείωση των πωλήσεων κατά 25% σε σύγκριση με πέρυσι. Δυστυχώς, τα νούμερα δεν προκαλούν έκπληξη εφόσον η αγορά του βιβλίου έχει υποστεί μεγάλη ζημία λόγω της παρατεταμένης κρίσης. Ο Ιανουάριος είναι παραδοσιακά ένας δύσκολος μήνας για τα βιβλιοπωλεία, αλλά φέτος ήταν το κάτι παραπάνω, που ανησυχεί τους εκδότες.

Εξάντας ξανά

Κυκλοφορούν ξανά οι εκδόσεις Εξάντας μέσα από τον όμιλο εκδόσεων Μίλητος. Η «Μίλητος» αναβιώνει τις ιστορικές εκδόσεις που είχαν σιγήσει μετά τον θάνατο της Μάγδας Κοτζιά το 2015 και το πρώτο βιβλίο με το λογότυπο του Εξάντα θα κυκλοφορήσει μέσα στον Φεβρουάριο με τίτλο «Ο Θεοτοκάς του θεάτρου. Εργα, θεωρία και κριτική, δράση». Στόχος της νέας προσπάθειας είναι η επανέκδοση σημαντικών τίτλων και ο εμπλουτισμός των εκδόσεων με νέους συγγραφείς.

Ιστορίες για δράκους

Μια ιστορία γεμάτη αιμομειξίες και «ανεξήγητους» θανάτους αφηγείται ο George RR Martin στο νέο του διήγημα, το οποίο εστιάζεται στο παρελθόν της οικογένειας Targaryen και στους βασιλιάδες Aenys και Maegor. Το διήγημα θα περιλαμβάνεται στη νέα συλλογή του με τίτλο «Οι γιοι του δράκου», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στα αγγλικά τον Οκτώβριο υπό τον τίτλο «Το βιβλίο των σπαθιών». Στο μεταξύ,

ο συγγραφέας εργάζεται εντατικά για να ολοκληρώσει το πολυαναμενόμενο τελευταίο βιβλίο της σειράς «Game of Thrones».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή