Οι «Μικρές Εισαγωγές» μας εξηγούν τον κόσμο σε 100 σελίδες, οι τρεις πρώτοι τίτλοι

Οι «Μικρές Εισαγωγές» μας εξηγούν τον κόσμο σε 100 σελίδες, οι τρεις πρώτοι τίτλοι

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να, κάτι που μπορεί να διαβάσει κανείς σε ένα Σαββατοκύριακο. «Η σειρά “Μικρές Εισαγωγές” αποτελεί το πιο φιλόδοξο εκδοτικό εγχείρημα στα 65 χρόνια ιστορίας των Εκδόσεων Παπαδόπουλος», είπε ο εκδότης Γιάννης Παπαδόπουλος, η νέα, δυναμική γενιά των ιστορικών εκδόσεων. Γεμάτο το καφέ του Public, στο Σύνταγμα, με θέα στο βάθος τη φωταγωγημένη Βουλή και μπροστά η πολύχρωμη βεντάλια των τριών πρώτων τίτλων, με τις λίγες σελίδες και τα πυκνά θέματα…

Εχει μια έξυπνη λογική η σειρά και όσοι γαλλομαθείς θυμάστε την ανεξάντλητη σειρά «Que sais-je? » είστε πολύ κοντά στο πνεύμα των «Μικρών Εισαγωγών». Κάθε συγγραφέας γράφει για ένα θέμα που κατέχει απευθυνόμενος στο ευρύ κοινό, με τρόπο εύληπτο και ευχάριστο. Τα θέματα προέρχονται από όλους τους τομείς των επιστημών, των γνώσεων και της επικαιρότητας, θέματα που έρχονται στις καθημερινές συζητήσεις μας. Με διευθυντή της σειράς τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου, τα «σοφά βιβλιαράκια», με περίπου 100 σελίδες το καθένα, φιλοδοξούν να γίνουν η βασική εγκυκλοπαιδική σειρά των Ελλήνων. «Είναι μια σειρά ανοικτή σε όλα τα θέματα, είναι μια σειρά που θεωρητικά θα μπορεί να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέους τίτλους», είπε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Ξεφυλλίζαμε τους τρεις πρώτους τίτλους και μπροστά μας στο πάνελ ήταν οι συγγραφείς τους: Η Εμμανουέλα Δούση (αν. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας του βιβλίου «Κλιματική αλλαγή»), ο δρ Κωνσταντίνος Φίλης (διεθνολόγος, διευθυντής Ερευνών ΙΔΙΣ, συγγραφέας του βιβλίου «Πρόσφυγες, Ευρώπη, Ανασφάλεια») και ο Αριστείδης Χατζής (αν. καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών ΕΚΠΑ, συγγραφέας του βιβλίου «Φιλελευθερισμός»).

Και τα τρία θέματα εξαιρετικά επίκαιρα… Το βιβλίο για την «Κλιματική Αλλαγή» της Εμμ. Δούση έπρεπε να εμπλουτιστεί, επί του πιεστηρίου σχεδόν, ώστε να περιλάβει τη στάση του Τραμπ, ο «Φιλελευθερισμός», ένα «διαρκώς αδικημένο θέμα στην Ελλάδα», αναζωπυρώνεται διαρκώς ως αντίβαρο στην άνοδο του διεθνούς λαϊκισμού και το προσφυγικό διαρκώς ανοικτό. «Αυτό που είδαμε το 2015 δεν ήταν ένα ευκαιριακό φαινόμενο», είπε ο κ. Κων. Φίλης. «Θα το ζήσουμε εντονότερα». Μέσα στο 2017 θα κυκλοφορήσουν πολλοί ακόμη τίτλοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή