Μίλτος Α. Λιδωρίκης, η «έξοδος» ενός καλλιεργημένου ευπατρίδη

Μίλτος Α. Λιδωρίκης, η «έξοδος» ενός καλλιεργημένου ευπατρίδη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωπικότητα της αθηναϊκής ζωής, ένας άνθρωπος βαθιά καλλιεργημένος, με κοινωνική και πνευματική προσφορά, υπήρξε ο Μίλτος Α. Λιδωρίκης. Η πρόσφατη έξοδός του από τη ζωή συνέβη όταν ακόμη ήταν δραστήριος· πάντα κάτι έγραφε, πάντα κάτι τον απασχολούσε… Μεγάλος ο αριθμός των βιβλίων και ένα από τα πρόσφατα είναι η βιογραφία του διάσημου παππού του, Μίλτου Γ. Λιδωρίκη, πολιτευτή και θεατράνθρωπου. Ετσι ήταν και είναι οι Λιδωρίκηδες, άνθρωποι των γραμμάτων και του δημόσιου βίου, με μακρά αστική παράδοση και επίδοση σε διάφορους τομείς. Γιος του δημοσιογράφου Αλέκου Λιδωρίκη, ο Μίλτος Α. Λιδωρίκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και σπούδασε Νομικά. Επαγγελματικά ξεκίνησε ως δημοσιογράφος, σταδιοδρόμησε όμως στον τραπεζικό τομέα. Αγαπούσε το γράψιμο και το διήγημά του «Το εφθαρμένο καμηλό» προκρίθηκε στα είκοσι πρώτα του Β΄ Πανελληνίου Διαγωνισμού Διηγήματος της «Καθημερινής».

Η βιογραφία για τον πατριό του, Κώστα Μουσούρη, κυκλοφόρησε το 2002 από τις εκδόσεις Καστανιώτη ενώ το πιο πρόσφατο βιβλίο του (εκδ. Παρουσία, 2017) είναι η ιστορία του θρυλικού φωτογραφείου της Φωκίωνος Νέγρη «Elite». Η δράση του στην κοινωνική και οικονομική ζωή δεν τον περιόριζε από τα πνευματικά του ενδιαφέροντα. Ολα ήταν κομμάτι μιας ζωής μεστής, με διαρκή ερεθίσματα. Τα βιβλία που άφησε, η δουλειά που χτίστηκε, η οικογένεια που δημιούργησε, όλα άφησαν το ίχνος τους.

Ο Μίλτος Α. Λιδωρίκης ανήκε σε εκείνη τη γενιά των Ελλήνων που είχαν γαλουχηθεί με φιλοπατρία και δίψα για μόρφωση. Επίκαιρη η στάση ζωής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή