NEWSLETTER

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίτιμος διδάκτωρ ΕΚΠΑ

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύει τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη επίτιμο διδάκτορα. Η αναγόρευση θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου (Πανεπιστημίου 30) και είναι ανοικτή στο κοινό. Την προσφώνηση της έμπρακτης αναγνώρισης του έργου του Βασίλη Αλεξάκη θα κάνει ο αναπληρωτής πρύτανης Ναπολέων Ν. Μαραβέγιας, το έργο του συγγραφέα θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του οικείου τμήματος Dimitris J. Roboly και, αφού λάβει χώρα η περιένδυση του συγγραφέα με την τήβεννο, η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Βασίλη Αλεξάκη «Η λήθη, οι λέξεις, η σιωπή».

Η ισχύς εν τη ενώσει

Αντί να κατηγορούν ο ένας τον άλλον ότι ευθύνονται οι μεν για τη χρεοκοπία των δε, οι ανεξάρτητοι εκδότες και οι ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων της Ταϊβάν αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αγωνιστούν για τη σωτηρία της βιομηχανίας του βιβλίου. Για να αντιμετωπίσουν την κρίση, οι εκδότες και οι βιβλιοπώλες (με τη στήριξη του τοπικού υπουργείου Πολιτισμού) δημιούργησαν μία μη κυβερνητική οργάνωση, μέσω της οποίας σχεδιάζουν να επιφέρουν διάφορες αλλαγές, όπως η θεσμοθέτηση σταθερής τιμής (για να μην κλείνουν τα μικρότερα βιβλιοπωλεία) και η ενημέρωση του κοινού για την πραγματική αξία ενός βιβλίου, η μείωση της φορολόγησης των ανεξάρτητων εκδοτών, αλλά και η τροποποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος, έτσι ώστε οι μαθητές να μην ταυτίζουν τα βιβλία με τις εξετάσεις και τον καταναγκασμό.

Διαβάστε και γίνετε πλούσιοι

Οταν τελείωσε το πανεπιστήμιο, στον λογαριασμό του είχε λιγότερα από τρία δολάρια – σήμερα, είναι δισεκατομμυριούχος. Ο Γκραντ (στη φωτ. με τη συζυγό του), της Grant Millennial Money, μόλις 31 ετών σήμερα, διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες οικονομικών συμβούλων στις ΗΠΑ και αυτό το κατάφερε, όπως λέει ο ίδιος, διαβάζοντας 360 βιβλία προσωπικών success stories που παρήγγελλε από την Amazon όσο ήταν άνεργος και αναζητούσε το επόμενο βήμα. Το επόμενο βήμα ήταν να βρει δουλειά σε μία εταιρεία online marketing και αργά και σταθερά κατάφερε να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή