ΒΙΒΛΙΟ

«Λάθος απ’ την αρχή»: Το έβδομο βιβλίο του Γιάννη Ζιώτη

«Λάθος απ’ την αρχή»: Το έβδομο βιβλίο του Γιάννη Ζιώτη

Σε μία συγκινητική εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα της Κυπριακής Πρεσβείας, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, παρουσιάστηκε το έβδομο βιβλίο του Γιάννη Ζιώτη "ΛΑΘΟΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ"

"Μεγάλη η τιμή να έχω φίλο έναν τέτοιο άνθρωπο, που διεκδικεί το συλλογικό και όχι το ατομικό καλό"

Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε το συγγραφέα, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κύριος Κυριάκος Κενεβέζος.

"Η πάλη των ανθρώπων με τα γεγονότα, όπως τέθηκαν ενωπιόν τους τα τελευταία χρόνια. Η πάλη για να επιβιώνουν, να πετυχαίνουν. Αυτά προβάλει στο έργο του, ο Γιάννης Ζιώτης, ένας άνθρωπος με εντιμότητα, καθαρότητα, με καθαρά χέρια, όσο πρέπει αυτά τα χέρια να πληγωθούν από τις κακουχίες" κατέληξε ο κύριος Κενεβέζος.

Με τη σειρά του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου Άνδρου κύριος Δωρόθεος Β', τόνισε ότι καμαρώνει το συγγραφέα καθώς σκαλί σκαλί ανεβαίνει τη σκάλα της αναγνώρισης και της καταξίωσης σε διεθνές επίπεδο και κατέληξε λέγοντας, ότι "ο Γιάννης Ζιώτης πονάει για την προσφυγιά της Μικρασίας του '22, της Κυπριακής του '74, της νεολαίας του 2017 και η κλεψύδρα του μετράει τις ευκαιρίες που χάθηκαν, τα όνειρα που σβήστηκαν, τις ελπίδες που μαράθηκαν.

Ο δημοσιογράφος κύριος Παύλος Αλέπης χαρακτήρισε το συγγραφέα "δρομέα της ζωής με ήθος, απέναντι στις σύγχρονες δυσκολίες. 

Ένας αθλητής που τον έχρισε πρώτος ο δάσκαλός του, ο Αντώνης Σαμαράκης.

Η γραφή του Γιάννη Ζιώτη έρχεται απο πολύ μακριά. Μια ελληνική γραφή, που αποπνέει ένα σεβασμό σε όλες τις στιγμές και τις αγωνίες του παρελθόντος και τραβά ίσια το μέτρο και τη μεσότητα του παππού Αριστοτέλη, του μακρινού μας παππού"

Η ηθοποιός κυρία Εβελίνα Αραπίδη μάγεψε τους εκατοντάδες φίλους του βραβευμένου και μεταφρασμένου Έλληνα συγγραφέα στο εξωτερικό, αποδίδοντας εξαιρετικά το κείμενό του.

Την εκδήλωσε συντόνισε η δημοσιογράφος κυρία Ζέτα Τζιώτη, που χαρακτήρισε το συγγραφέα "έναν άξιο και χαρισματικό άνθρωπο που η ζωή δεν του χαρίζεται και ότι κερδίζει, το κερδίζει παλεύοντας με υψηλά ιδανικά και ήθος"

Η βραδιά έκλεισε με την ομιλία Γιάννη Ζιώτη, μια κατάθεση ψυχής, που συγκίνησε ιδιαίτερα το κοινό που κατέκλυσε το "Σπίτι της Κύπρου"!

Τέλος, ο συγγραφέας δώρισε στον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριο Κυριάκο Κενεβέζο την προσωπική του πένα, με την οποία συνέταξε το "ΛΑΘΟΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ" ως επισφράγισμα της προσήλωσης και του σεβασμού του στην Ιστορία και στους αγώνες της Κύπρου.