NEWSLETTER

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πειράζοντας» τα κείμενα

Στους αναγνώστες που λατρεύουν να μοιράζονται φράσεις ή αποσπάσματα από τα αγαπημένα τους βιβλία, αλλά συνήθως αποτυγχάνουν όταν προσπαθούν να βγάλουν αξιοπρεπείς φωτογραφίες σελίδων με το κινητό τους απευθύνεται η δωρεάν εφαρμογή «Postepic». Δημιούργημα μιας ομάδας νεαρών βιβλιόφιλων από την Πoλωνία, το application «διαβάζει» κείμενα σε δέκα διαφορετικές γλώσσες και απομονώνει τα κομμάτια (με ανώτατο όριο τους 600 χαρακτήρες) που επιθυμεί ο χρήστης, δίνοντάς του την ευκαιρία να τα επεξεργαστεί όπως επιθυμεί. Στη συνέχεια, μπορεί να επιλέξει γραμματοσειρά και φόντο, πριν αρχίσει να μοιράζεται τις φράσεις που του τράβηξαν την προσοχή με τους γνωστούς και τους φίλους του. «Ολοι μας μοιραζόμαστε το πάθος για τα βιβλία και είχαμε συνηθίσει να ανταλλάσσουμε αποσπάσματα και προτάσεις», δήλωσε ο Lukasz Konofalski, ένας από τους εμπνευστές του εγχειρήματος. Επίσης «θέλαμε να προωθήσουμε τη φιλαναγνωσία, γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στα βιβλία και τον κόσμο των κινητών».

Σε δυσμένεια ο Μπιλ Κόσμπι

H σειρά βιβλίων για παιδιά του Μπιλ Κόσμπι ήταν ανάμεσα στα 10 πιο αμφισβητημένα βιβλία στις αμερικανικές βιβλιοθήκες των ΗΠΑ το περασμένο έτος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ενωση Βιβλιοθηκών. Είναι η πρώτη φορά που ο Κόσμπι, ο οποίος κάποτε αποτελούσε σύμβολο για τις οικογενειακές αξίες στις ΗΠΑ, εμφανίστηκε στην ετήσια λίστα των πιο αμφισβητημένων βιβλίων. Τα βιβλία συμπεριλαμβάνονται στον εν λόγω κατάλογο εξαιτίας του περιεχομένου τους, το οποίο αναγνώστες ή γονείς έχουν κρίνει ότι περιέχει πολλά ακραία σεξουαλικά, θρησκευτικά ή πολιτικά στοιχεία. Ωστόσο, η ένωση διευκρινίζει ότι τα βιβλία του Μπιλ Κόσμπι περιλαμβάνονται στη λίστα λόγω των «εγκληματικών σεξουαλικών κατηγοριών εναντίον του συγγραφέα».

Βιβλίο για Τραμπ από την Κλάιν

Συνεχίζονται οι εκδόσεις στις ΗΠΑ που αφορούν το φαινόμενο Ντόναλντ Τραμπ. Σειρά έχει η Ναόμι Κλάιν («Δόγμα του σοκ»), η οποία έχει αποκαλύψει ότι πρόκειται να δημοσιεύσει ένα βιβλίο για τους λόγους που ο Αμερικανός πρόεδρος κατέλαβε την εξουσία. Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι το βιβλίο ξεκίνησε να γράφεται πριν από δύο μήνες, ενώ θα εκδοθεί τον ερχόμενο Ιούνιο, πρωτοφανές για την ίδια, που αφιερώνει τουλάχιστον πέντε χρόνια έρευνας και συγγραφής. Στο «No is not enough» που ετοιμάζει, διερευνά, μεταξύ άλλων, τον τρόπο που αντέδρασαν σε κρίσεις, στο παρελθόν, άνθρωποι του στενού κύκλου του Ντ. Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή