ΒΙΒΛΙΟ

NEWSLETTER

newsletter-2186839

Τα αγαπημένα του Μπράνσον

Τις πρώτες θέσεις στον κατάλογο με τα αγαπημένα του βιβλία καταλαμβάνουν τίτλοι όπως «Οι περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν», «Πίτερ Παν», «Το βιβλίο της ζούγκλας», «20 χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα» και «Το Χόμπιτ». Δεν πρόκειται όμως για ένα αγόρι στην εφηβεία, αλλά για τον δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος έδωσε τη λίστα στη δημοσιότητα στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, ο γνωστός επιχειρηματίας λατρεύει τις κλασικές περιπέτειες, όπως οι ιστορίες του Ρόαλντ Νταλ και του Μαρκ Τουέιν, το «Νησί των Θησαυρών του Ρόμπερτ Λιούις Στίβενσον και τα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν.

«Σημεία ανάγνωσης»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2017, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί σχολεία, βιβλιοθήκες, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και άλλους φορείς να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Σημεία ανάγνωσης» (24 Απριλίου έως 15 Μαΐου), υλοποιώντας μια ξεχωριστή σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά και ενηλίκους. Το πρόγραμμα οργανώνεται γύρω από έξι ενότητες οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις όψεις της ανάγνωσης ως εμπειρίας και ως περιεχομένου, αναδεικνύοντας τι, πού, πώς, πότε, με ποιον και γιατί διαβάζουμε. Απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικίες με κείμενα διαφορετικής δυσκολίας, παροτρύνοντας μικρούς και μεγάλους να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις με ένα κείμενο, μια ζωγραφιά, μια φωτογραφία ή ένα βίντεο. H Εθνική Βιβλιοθήκη διαθέτει ανοιχτά όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό για την υλοποίηση των εργαστηρίων στο network.nlg.gr.

Οργή Χίλαρι Κλίντον

Εξοργισμένη με τα άτομα του στενού της περιβάλλοντος, που αποκάλυψαν τα «βρώμικα» μυστικά της προεκλογικής της εκστρατείας στους συγγραφείς Amie Parnes και Jonathan Allen, εμφανίζεται η Χίλαρι Κλίντον μετά την έκδοση του βιβλίου «Shattered: Inside Hillary Clinton’s Doomed Campaign». Σύμφωνα με το περιοδικό Page Six, η ομάδα της Κλίντον έχει ήδη εξαπολύσει «κυνήγι μαγισσών» για να εντοπίσει τα πρόσωπα που διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με το σκηνικό έντασης και αβεβαιότητας στα παρασκήνια της καμπάνιας της. Στις 27 Απριλίου, οι ανώτεροι σύμβουλοί της είναι προσκεκλημένοι σε ένα «ευχαριστήριο» πάρτι, όπου «όλοι θα κοιτάζουν όλους τους υπολοίπους με καχυποψία». Στο βιβλίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η τέως υποψήφια για την αμερικανική προεδρία ζήτησε συγγνώμη από τον Μπαράκ Ομπάμα μετά την ήττα της στις τελευταίες εκλογές.