NEWSLETTER

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περιπέτεια ενός βιβλίου

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης φιλοξενείται την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 18.30 στο Apivita Experience Store (Σόλωνος 6) για να μιλήσει για την ξεχωριστή και πολύ δημοφιλή «Πρωινή Γαλήνη» (εκδ. Μεταίχμιο), που βραβεύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από την Ακαδημία Αθηνών. Ο συγγραφέας θα μιλήσει για την ιστορία του βιβλίου, για τις πηγές της έμπνευσής του, για τη σχέση του με την Αφρική και για τα ταξίδια του στην Απω Ανατολή και θα μοιραστεί με το κοινό σπάνιο αρχειακό υλικό της δεκαετίας του ’50 από την Αμερική, την Ελλάδα και την Κορέα που συνδέεται άμεσα με την περιπέτεια που λέγεται «Πρωινή Γαλήνη». Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 210-36.40.560.

Ενας… βαρύς άτλας

Ενα από τα μεγαλύτερα βιβλία του κόσμου ψηφιοποίησε η Βρετανική Βιβλιοθήκη και, μέσω του βίντεο που δημοσιοποίησε στο Twitter, το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια συνοπτική εκδοχή αυτού του… κολοσσιαίου εγχειρήματος. Με ύψος 1,75 και πλάτος (όταν είναι ανοικτό) 1,9 μ., το βιβλίο περιλαμβάνει 41 σπάνιους χάρτες, οι οποίοι προορίζονταν για ανάρτηση στον τοίχο. Δημιουργήθηκε ειδικά για τον Κάρολο Β΄ όταν ανέκτησε τον θρόνο της Αγγλίας μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Το βάρος του άτλαντα είναι τέτοιο, που για τη μεταφορά του στην πλατφόρμα ψηφιοποίησης «επιστρατεύθηκαν» έξι υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης.

Διαβασμένοι στα ραντεβού

Η εταιρεία eHarmony, με έρευνά της βασισμένη σε στοιχεία από εφαρμογές γνωριμιών, ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει πως οι αναγνωστικές προτιμήσεις καθιστούν κάποιον ελκυστικό. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άντρες… βιβλιοφάγοι λαμβάνουν 19% περισσότερα μηνύματα και οι γυναίκες 3%. Πέρυσι, η εφαρμογή My Bae ανακοίνωσε ότι εκείνοι που χρησιμοποίησαν αντίστοιχα στοιχεία στα προφίλ τους ήταν πιο επιτυχημένοι στα ραντεβού…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή