«Σμαρώ – Από τον Βόσπορο στον Σηκουάνα» της Δέσποινας Χατζή

«Σμαρώ – Από τον Βόσπορο στον Σηκουάνα» της Δέσποινας Χατζή

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το νέο βιβλίο «Σμαρώ – Από τον Βόσπορο στον Σηκουάνα» της συγγραφέως Δέσποινας Χατζή.

Οι εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 15 Μαϊου, στις 18:00, στο IANOS Cafe (Σταδίου 24, Αθήνα τηλ. 2103217917)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Βίτσας, δημοσιογράφος, η Φλώρα Κασσαβέτη, δημοσιογράφος – συγγραφέας και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Τα τραγούδια του Βοσπόρου και του Σηκουάνα θα ερμηνεύσει η Γεωργία Μητροπούλου με τη συνοδεία της Μάρως Θεοδωράκη στο πιάνο.


Κωνσταντινούπολη 1953. Η νεαρή Ζαππίδα, Σμαρώ Παπάζογλου γοητεύεται απ’ το αιρετικό πνεύμα του τριαντάχρονου καθηγητή και λογοτέχνη Κωνσταντίνου Βαΐτση κι εκείνος από το απαιτητικό μυαλό της. Αναπόφευκτα ένας δυνατός έρωτας γεννιέται. Η ζωή του καθηγητή όμως μοιάζει να έχει οφθαλμοφανή κενά. Η έντεχνη σιωπή του καθώς και τα αλλεπάλληλα ταξίδια του στο Παρίσι κινούν υποψίες στην οικογένεια Παπάζογλου.

Τα φρικαλέα γεγονότα της 6ης Σεπτεμβρίου του ’55 αλλάζουν ριζικά τη ζωή της οικογένειας στην Πόλη. Οι ξέγνοιαστες διακοπές στα Πριγκιποννήσια, οι βεγγέρες, οι χοροί και ο υδάτινος κόσμος των χαμάμ μοιάζουν παρελθόν. Η μνήμη πονά σαν ανοιχτό τραύμα. Έρωτες ανατρέπονται, αποφάσεις αλλάζουν, πεποιθήσεις κλονίζονται, ενώ ένας βίαιος και ατυχής γάμος οδηγεί τη Σμαρώ στην εξαφάνιση.

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά ο γιος της, Μηνάς Βογιατζόγλου, αναζητά τα ίχνη της. Την προσωπική του έρευνα ενισχύει η στενή του φίλη, η Ελληνογαλλίδα ηθοποιός, Αρλέτ Μαρσέν. Ανακαλύπτοντας ένα κομμάτι του παζλ θα οδηγηθούν στο Παρίσι μισό αιώνα πίσω.

Τι απέγινε η Σμαρώ και ο νεανικός της έρωτας και ποια η σχέση της με το Παρίσι;

«Ένα κοσμοπολίτικο μυθιστόρημα με αναφορές στη ζωή των Ελλήνων της Πόλης και στο Παρίσι της τέχνης και της διανόησης, αναδεικνύοντας καρέ καρέ την αξία των γραμμάτων και του πολιτισμού».


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗ

Η Δέσποινα Χατζή γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Εργάστηκε στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στην Αιμοδοσία του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», ως

Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, από το 1986 έως το 2012. Παράλληλα ασχολήθηκε με εναλλακτικές θεραπείες και είναι δασκάλα Ρέικι.

Σήμερα εργάζεται εθελοντικά στους Γιατρούς του Κόσμου. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Την ενδιαφέρουν πολύ τα ταξίδια, καθώς έτσι προσεγγίζει και γνωρίζει διαφορετικούς πολιτισμούς.

Έργα της ίδιας: Μοιρογιασεμόλαδο (μυθιστόρημα), Ζωή σαν κρύσταλλο (μυθιστόρημα), Ο Λαέρτης και το μολύβι του σε ρυθμούς τανγκό (νουβέλα), και Έρωτας μαΐστρος (μυθιστόρημα), που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας (2014).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή