NEWSLETTER

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιορτή για τον… 20χρονο Χάρι

Aκριβώς δύο δεκαετίες συμπληρώθηκαν χθες από την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου του Χάρι Πότερ, «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος», και οι εκδόσεις Bloomsbury το γιόρτασαν παρουσιάζοντας τέσσερις επετειακές νέες εκδόσεις του βιβλίου, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 450 εκατ. αντίτυπα σε 79 γλώσσες. Φανατικοί θαυμαστές του διάσημου μάγου εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να εξομολογηθούν στα κοινωνικά δίκτυα ότι εξακολουθούν να λατρεύουν τους ήρωες της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στην ενήλικη ζωή τους, ενώ το Twitter συμμετείχε στους εορτασμούς δίνοντας στη δημοσιότητα ένα καινούργιο emoji, που απεικονίζει έναν κεραυνό πάνω από ένα ζευγάρι γυαλιά, και πλήθος πληροφοριών σχετικά με τις συνήθειες των χρηστών του.

25.000 σπάνια βιβλία

Πάνω από 25.000 σπάνιες εκδόσεις απαρτίζουν την προσωπική συλλογή της Mary Colette McAlister από τη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία κατάφερνε να συντηρεί το ασίγαστο πάθος της για διάβασμα περικόπτοντας όλα τα υπόλοιπα έξοδά της. «Είμαι χαρούμενη να ζω μόνο με ψωμί και μαργαρίνη, αν έτσι μπορώ να εμπλουτίζω τη συλλογή μου», είχε δηλώσει παλαιότερα στους Irish Times. Η συλλογή, η οποία διατίθεται σε δημοπρασία μετά τον θάνατο της McAlister, περιλάμβανε λογοτεχνικά, ιστορικά, πολιτικά, επιστημονικά και θεολογικά βιβλία, μεταξύ των οποίων πρώτες εκδόσεις και τόμους υπογεγραμμένους από τους συγγραφείς τους.

Συγγραφείς για την Οστεν

Δημοπρασία 18 χειρόγραφων αφιερώσεων από διάσημους συγγραφείς για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τη Βασιλική Εταιρεία Λογοτεχνίας πρόκειται να αποκαλύψει ακριβώς τι σκέφτονται οι σύγχρονοι μυθιστοριογράφοι για την Τζέιν Οστεν. Το «Υπερηφάνεια και η προκατάληψη» έδωσε το κακό παράδειγμα στη Μάργκαρετ Ατγουντ, όταν εκείνη ήταν 12. Ο Καζούο Ισιγκούρο θαυμάζει μια σκηνή στο πάρκο Μάνσφιλντ, ενώ ο Ιαν Μακ Γιούαν αναφέρει ότι αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι «στις αρχές του 19ου αιώνα η Οστεν περιγράφει έναν κόσμο τόσο συνδεδεμένο, πολύ πριν από το τηλεγράφημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή