NEWSLETTER

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι τίτλοι 100 σελίδων

H σειρά «Μικρές Εισαγωγές» που εγκαινίασαν προ μηνών οι εκδόσεις Παπαδόπουλος εμπλουτίστηκαν με τέσσερις νέους τίτλους και προχωρούν. Το σκεπτικό της σειράς, που διευθύνει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, είναι η παρουσίαση θεμάτων γραμμένων από ειδικούς με τρόπο περιεκτικό και ελκυστικό, σε λίγες (περίπου 100) σελίδες. Οι νέοι τίτλοι είναι: «Δημόσιο χρέος» της Μιράντας Ξαφά, «Γυναίκες στην οικονομία», της Αντιγόνης Λυμπεράκη. «Υγεία & Ιατρική περίθαλψη» του Γιάννη Κυριόπουλου και «Οικονομική ψυχολογία» της Γιούλης Φωκά – Καβαλιεράκη (www.epbooks.gr).

Νέα έκδοση για Α. Μπερλή

Ενα ακόμη μέρος της ακάματης δουλειάς του Αρη Μπερλή ως μεταφραστή και κριτικού λογοτεχνίας βρίσκει στέγη στη νέα έκδοση «Κριτικά Δοκίμια ΙΙ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Υψιλον». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 12 Ιουλίου (8 μ.μ.) στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς του Βιβλίου) με ομιλητές την Αθηνά Δημητριάδου, τον Μ. Ζ. Κοπιδάκη και τον Σπύρο Μοσχονά.

Μια… αναρχική συλλογή

Τη σειρά βιβλίων με τον τίτλο «Ελευθεριακή Σκέψη» εγκαινιάζουν οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια, συγκεντρώνοντας κλασικά και σύγχρονα έργα σχετικά με την αναρχική, αντιεξουσιαστική και ελευθεριακή θεωρία και πράξη. Η αρχή γίνεται με την κλασική «Ιστορία της Αναρχίας» του Μαξ Νετλάου, του πρώτου και σημαντικότερου ιστορικού του αναρχικού κινήματος, γνωστού και ως «Ηροδότου της Αναρχίας». Το βιβλίο –σε μετάφραση της Σύλβιας Παπαδοπούλου και του Μάκη Κορακιανίτη– αποτελεί το βασικό σημείο αναφοράς κάθε μεταγενέστερου έργου, πάνω στο αντικείμενο.

H φίμωση του Τύπου

«Μια επίθεση σε έναν είναι μια επίθεση σε όλους μας» είναι ο τίτλος της νέας έκδοσης της UNESCΟ με θέμα τις απόπειρες φίμωσης του Τύπου και τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων. Το βιβλίο, το οποίο περιλαμβάνει 22 αληθινές ιστορίες από όλο τον κόσμο, διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας www.unesco.org. Στόχος του είναι να καταδείξει τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι σε πολλές περιοχές του πλανήτη και να εμπνεύσει την κοινωνία να τους στηρίξει. Την τελευταία δεκαετία πάνω από 800 δημοσιογράφοι έχασαν τις ζωές τους, ενώ οι περισσότερες υποθέσεις δεν διαλευκάνθηκαν ποτέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή