NEWSLETTER

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι τίτλοι

Σημαντικά βιβλία περιλαμβάνει το εκδοτικό πρόγραμμα του «Πεδίου» κατά την περίοδο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2017. Ανάμεσά τους, το κλασικό πλέον βιβλίο του κορυφαίου Γάλλου βυζαντινολόγου και φίλου της Ελλάδας Αντρέ Γκιγιού «Ο Βυζαντινός Πολιτισμός», ένα βιβλίο για το πάντα επίκαιρο και καίριο θέμα της φιλοκοινωνικής συμπεριφοράς («Η ψυχολογία της φιλοκοινωνικής συμπεριφοράς»), και άλλα δοκίμια. Επίσης, θα κυκλοφορήσουν βιβλία που προτείνουν σοβαρούς και αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων του σύγχρονου ανθρώπου.

Και η Πάπισσα Ιωάννα

Εκδοτικός «πυρετός» επικρατεί και στο Μεταίχμιο. Πολλά και σημαντικά βιβλία θα κυκλοφορήσουν από τον Σεπτέμβριο έως το τέλος του έτους, μεταξύ των οποίων τα νέα μυθιστορήματα της Τατιάνας Αβέρωφ, του Χρήστου Αγγελάκου (φωτ.), της Σοφίας Νικολαΐδου, του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη και της Μαίρης Μαγουλά, ανατρεπτικές ιστορίες της Αλκης Ζέη, διηγήματα του Θωμά Ψύρρα, ενώ επανεκδίδονται «Το μυθιστόρημα του Ξενοφώντα» του Τάκη Θεοδωρόπουλου, «Το ημερολόγιο ενός εξωγήινου» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, καθώς και το βιβλίο-σταθμός στην ελληνική λογοτεχνία «Η Πάπισσα Ιωάννα» του Εμμανουήλ Ροΐδη, που εξακολουθεί να γοητεύει και να «σκανδαλίζει» περίπου 150 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση.

Μια μεγάλη λίστα

Τη μακρά λίστα «όχι του βραβείου Μπούκερ» δημοσίευσε ο Guardian, καλώντας τους αναγνώστες να επιλέξουν μεταξύ 150 τίτλων ασκώντας παράλληλα κριτική στα μόλις 13 βιβλία που αποτελούν τη μακρά λίστα του βραβείου. Οπως σημειώνει ο συντάκτης της εφημερίδας, Σαμ Γιόρντισον, υπάρχουν ορισμένα αξιόλογα βιβλία στη λίστα του βραβείου, αλλά και πολλές παραλείψεις. Η εφημερίδα καλεί τους αναγνώστες να επιλέξουν δύο βιβλία από τη λίστα διαφορετικών εκδοτικών οίκων και να συνοδεύσουν τις επιλογές τους με μια μικρή παρουσίαση των 100 λέξεων. Στόχος είναι από το πρώτο ξεκαθάρισμα να προκύψουν έξι βιβλία που θα εξεταστούν από την κριτική επιτροπή του Guardian. Μπορείτε να ψηφίσετε έως τις 8 Αυγούστου στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή