Newsletter

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαγωνισμός

Oι εκδόσεις Ωκεανός σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Κώστας Κυριαζής (ΔΚΚΚ) προκηρύσσουν πανελλήνιο διαγωνισμό για τη συγγραφή ιστορικού μυθιστορήματος, για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα. Ο διαγωνισμός ανοίγει την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και λήγει στις 31 Αυγούστου 2018. Θα βραβευθούν δύο βιβλία και η ανακοίνωση θα γίνει τον Ιανουάριο του 2019. Οι εκδόσεις αναλαμβάνουν την έκδοση των μυθιστορημάτων που θα βραβευθούν. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-38.03.925.

Ο βασιλιάς των κόμικς

Αν ζούσε, χθες θα γινόταν 100 ετών. Ο Αύγουστος εδώ και πολύ καιρό είναι ο μήνας που η βιομηχανία των κόμικς γιορτάζει έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της, τον Τζακ Κίρμπι (1917-1994). Ως εικονογράφος μερικών από τους μεγαλύτερους χαρακτήρες της ιστορίας των κόμικς (ενδεικτικά, αναφέρουμε τους Captain America, X-Men, Iron Man, The Avengers), ο ακούραστος οπτικός αφηγητής έθεσε τα θεμέλια για τη φαινομενικά ανυπέρβλητη εμμονή του κοινού για τους υπερήρωες. Ο Τζακ Κίρμπι έμεινε στην ιστορία γνωστός ως «ο βασιλιάς», έχοντας χτίσει ένα μεγάλο μύθο γύρω από το όνομά του, αφού σπάνια άφηνε τα φώτα της δημοσιότητας να φωτίζουν την προσωπική του ζωή.

Το «Μπαρ Φλωμπέρ»… εκτός

Στις 7 Σεπτεμβρίου η ελληνική πρεσβεία της Ισπανίας σε συνεργασία με το Ιδρυμα Κλασικών Σπουδών Fundacion Pastor στη Μαδρίτη, θα παρουσιάσει το μυθιστόρημα του Αλέξη Σταμάτη «Μπαρ Φλωμπέρ», που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2000 (εκδόσεις Κέδρος) και επανεκδόθηκε το 2012 (Εκδόσεις Καστανιώτη). Το «Μπαρ Φλωμπέρ» έγινε αμέσως μπεστ σέλερ. Ταυτόχρονα, εκδόθηκε οκτώ φορές σε επτά ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία (δύο φορές, τη δεύτερη από τις εκδόσεις Hachette Livre de Poche), Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Σερβία, Πορτογαλία, Βουλγαρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή