NEWSLETTER

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αρκουδάκι στο μουσείο

Το πιο διάσημο αρκουδάκι στην ιστορία της λογοτεχνίας, τον Γουίνι, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το μουσείο Victoria & Albert. Και απ’ ό,τι φαίνεται, μετά τις επιτυχημένες εκθέσεις για τον Ντέιβιντ Μπόουι και τους Πινκ Φλόιντ, πάλι θα κάνει ρεκόρ προσέλευσης, καθώς o Winnie-the-Pooh, χαρακτήρας που δημιούργησε ο Αγγλος συγγραφέας Α.Α. Μιλν το 1924, έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια παιδιά. Η έκθεση –η πρώτη που απευθύνεται αποκλειστικά σε οικογένειες με μικρά παιδιά– βασίζεται στη συλλογή από σκίτσα, επιστολές και φωτογραφίες του μουσείου αλλά και σε υλικά από άλλες συλλογές, πολλά από τα οποία θα εκτεθούν για πρώτη φορά. Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 9/12.

Eργαστήρια στο «Μεταίχμιο»

Toν Οκτώβριο ξεκινούν τα νέα εργαστήρια δημιουργικής γραφής στον Πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο, με εισηγητές τους συγγραφείς Κωνσταντίνο Τζαμιώτη, Ιωάννα Μπαμπέτα, Σοφία Νικολαΐδου κ.ά. Ανοικτή ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου (www.metaixmio.gr/).

Πτώση για τα e-books

Μολονότι μεγαλώνουν με λάπτοπ και smartphones, ακόμα και τα σημερινά πιτσιρίκια φαίνεται ότι προτιμούν τα συμβατικά βιβλία από τα e-books. Σύμφωνα με την Daily Mail, τον χρόνο που πέρασε οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων για παιδιά στη Μεγάλη Βρετανία σημείωσαν πτώση της τάξεως του 3%, όταν τα συνολικά έσοδα της αγοράς παιδικού βιβλίου αυξήθηκαν κατά 16%. Oι αριθμοί επιβεβαιώνουν πρόσφατη έρευνα από την οποία προέκυψε ότι οι ανήλικοι αναγνώστες στις ΗΠΑ και την Αυστραλία τείνουν να μη χρησιμοποιούν τα τάμπλετ και τα κινητά τους τηλέφωνα για να διαβάζουν και εκτιμούν περισσότερο το χαρτί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή