500 λέξεις με την Αργυρώ Μουντάκη

500 λέξεις με την Αργυρώ Μουντάκη

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αργυρώ Μουντάκη γράφει βιβλία για παιδιά και εφήβους, εργάζεται ως καθηγήτρια Γερμανικών στη δημόσια εκπαίδευση, είναι κάτοχος MBA και MSc στη Λογοτεχνία και εκπονεί διδακτορικό στη Φιλολογία. Αρθρογραφεί έντυπα και ηλεκτρονικά και έχει δημιουργήσει το site www.parents24.gr. «To στοιχειωμένο σπίτι» από τις εκδόσεις «Μίνωας» είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο της.

Ποια βιβλία έχετε αυτόν τον καιρό πλάι στο κρεβάτι σας;

Εχω νεοεκδοθέντα βιβλία Ελλήνων ομότεχνων φίλων μου, αλλά και κάποιες παλιές εκδόσεις, τις οποίες βρήκα σε παλαιοπωλεία, συγγραφέων της γενιάς του ’30, τα οποία θέλω να ξαναδιαβάσω σε εκείνη τη μορφή.

Ποιος ήρωας/ηρωίδα λογοτεχνίας θα θέλατε να είστε και γιατί;

Οι λογοτεχνικοί ήρωες είναι «άνθρωποι» τυραννισμένοι, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους επ’ ουδενί.

Με ποιον συγγραφέα θα θέλατε να δειπνήσετε;

Θα με συγκινούσε μία συζήτηση με τον Ηλία Βενέζη κυρίως για την εμπειρία του στα Αμελέ Ταμπουρού, ανέφικτο βέβαια.

Ποιο ήταν το τελευταίο βιβλίο που σας έκανε να θυμώσετε;

Θυμώνω όταν διαβάζω βιβλία για τις γενοκτονίες, είτε των χριστιανών της Μικράς Ασίας, είτε των Εβραίων, είτε για όποια άλλη γενοκτονία.

Και το τελευταίο που σας συγκίνησε;

Τα ίδια βιβλία που με κάνουν να θυμώνω, συνήθως αυτά και με συγκινούν πολύ.

Ποιο κλασικό βιβλίο δεν έχετε διαβάσει και ντρέπεστε γι’ αυτό;

Δεν θα ντρεπόμουν για τέτοιο λόγο, αλλά ίσως δεν είναι κομψό να λέω ως συγγραφέας και εκπαιδευτικός με σπουδές στη λογοτεχνία ότι δεν έχω διαβάσει την «Αννα Καρένινα».

Ξεναγήστε μας στο «Στοιχειωμένο σπίτι».

Το βιβλίο «Το στοιχειωμένο σπίτι» είναι μια μυθοπλασία μυστηρίου που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Πατώντας σε ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία της πόλης του Βόλου, αναδεικνύει τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής. Μέσα από links και τις ερευνητικές μεθόδους των ηρώων φανερώνεται ο τρόπος να εισαχθούν τα παιδιά παιγνιωδώς στις βασικές αρχές της επιστημονικής έρευνας.

Ποιο είναι το ιδανικό εφηβικό ανάγνωσμα για εσάς;

Αυτό που αγγίζει την ψυχή του εφήβου, τον γαληνεύει, τον πάει παραπέρα ως προσωπικότητα και στο οποίο θέλει διακαώς να επανέλθει ως σημείο αναφοράς.

Εχετε FB, Twitter κ.λπ.; Εάν ναι, εμποδίζουν ή εμπλουτίζουν το γράψιμο και το διάβασμα;

Ναι, έχω. Μπορούν να κάνουν και τα δύο, ανάλογα πώς τα χρησιμοποιεί κανείς. Στο βιβλίο μου «Το κορίτσι του Πέτρου», λόγω της εμπειρίας μου από αυτά τα μέσα, γνώριζα πώς να γράψω για διαδικτυακό social media bullying. Απ’ την άλλη, αν κάποιος παρασυρθεί, σπαταλάει πολύτιμο χρόνο. Η χρυσή τομή και εδώ, όπως σε κάθε έκφανση της ζωής, είναι σπουδαία υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή