NEWSLETTER

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κων. Μητσοτάκης εκ βαθέων

Ο πρώτος τόμος των αποκαλυπτικών συνεντεύξεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά κυκλοφορεί στις 6 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Βασισμένη στις προσωπικές συνεντεύξεις τις οποίες παραχωρούσε επί μία δεκαετία (2007-2016) ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Αλέξη Παπαχελά, υπό τον όρο να δημοσιοποιηθούν μόνο μετά τον θάνατό του, η έκδοση αυτή εμπλουτίζει τις γνώσεις μας για τη μεταπολεμική Ελλάδα. Με τίτλο «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια – Τόμος Α΄: 1942-1974», το βιβλίο φτάνει ώς τη Μεταπολίτευση. Ο δεύτερος τόμος θα αφορά την περίοδο 1975-2016.

Με Μέρκελ και Μακρόν

Η Γαλλία έχει την τιμητική της αυτή την περίοδο, καθώς αποτελεί την επίσημη προσκεκλημένη της 69ης Εκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης που ανοίγει αύριο τις πύλες της με κάθε επισημότητα, καθώς τα εγκαίνια θα τελέσουν από κοινού η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Η ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει μια συλλογή 200 βιβλίων από 60 εκδοτικούς οίκους, ενώ 24 είναι οι Ελληνες εκδότες που συμμετέχουν στην έκθεση με τη δική τους βιβλιοθήκη. Ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός θα τιμηθεί ως «σύγχρονος κλασικός των ελληνικών γραμμάτων» με επιρροή σε νέους Ελληνες συγγραφείς.

Τιμάται η γαλλοφωνία

Με τιμώμενες τις χώρες της γαλλοφωνίας θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης μεταξύ 3 – 6 Μαΐου 2018, παρουσιάζοντας τη γαλλική κουλτούρα ως συνδετική γέφυρα του Βορρά με τον Νότο, εστιάζοντας στη βιβλιοπαραγωγή και στη σύνδεση που έχει δημιουργήσει με τον ελληνικό εκδοτικό κόσμο. Η Γαλλία υπήρξε τιμώμενη χώρα της έκθεσης το 2008, ενώ οι χώρες της γαλλοφωνίας τιμώνται δίνοντας έμφαση όχι στο εθνικό στοιχείο ως παράγοντα ταυτότητας αλλά στη γλώσσα, όπως αναφέρει το σημείωμα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού που διοργανώνει την έκθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή