NEWSLETTER

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από 1 ευρώ!

Διακόσιοι εκδότες, τετρακόσιες χιλιάδες βιβλία και τιμές από μόλις… 1 ευρώ. Το 22ο Παζάρι Βιβλίου 2018, που ξεκινάει στην πλατεία Κοτζιά στις 19 Ιανουαρίου, περιμένει το αναγνωστικό κοινό με πολλές προτάσεις για όλες τις ηλικίες και τα γούστα, σε εξαιρετικές τιμές. Οπως κάθε χρόνο, συμμετέχουν εκδότες από όλη την Ελλάδα (μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων), προσφέροντας χιλιάδες τίτλους, σε τιμές που δεν ξεπερνούν το 30% της αρχικής τους λιανικής τιμής. Το παζάρι, που φιλοξενείται σε μια σύγχρονη, υπαίθρια, στεγασμένη και θερμαινόμενη εγκατάσταση, διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου σε συνεργασία με τη UNICEF και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Θα διαρκέσει έως τις 11 Φεβρουαρίου.

Αντι-Τραμπ μανία

Ξεπούλησε το βιβλίο «Fire and Fury» (εκδ. Little Brown) που περιγράφει τα έργα και τις ημέρες του Μάικλ Γουλφ στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ. Το βιβλίο είχε περίπου 330.000 παραγγελίες τις προηγούμενες ημέρες και πούλησε δεκάδες χιλιάδες e-books, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος που έχει τα δικαιώματα του βιβλίου για τη Βρετανία. Στην Αμερική, ο οίκος Μακμίλαν που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του βιβλίου σημείωσε ότι οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο αντίτυπα.

Επανεκδόσεις

Ξανά στα βιβλιοπωλεία τα εξαντλημένα κλασικά της Εστίας: «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο. Τόμος Α΄: Από τη μεριά του Σουάν» του Μαρσέλ Προυστ, «Η μυθολογία των Ελλήνων» του Καρλ Κερένυι και «Βασίλης Λάσκος» του Μ. Καραγάτση.

Βασιλικοί μπελάδες

Μια «εκρηκτική», όπως προαναγγέλλεται, έρευνα αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάρτιο για τον πρίγκιπα Κάρολο και την «απελπισμένη» προσπάθειά του να «ανασυγκροτήσει τον εαυτό του» μετά τον θάνατο της Νταϊάνα. Το βιβλίο έχει την υπογραφή του ιστορικού ερευνητή Τομ Μπάουερ, γνωστού για τις έρευνές του γύρω από τον Γκόρντον Μπράουν και τον Τόνι Μπλερ, και θα κυκλοφορήσει από τον οίκο Χάρπερ Κόλινς λίγο καιρό πριν ο Κάρολος θα κλείσει τα 70 του χρόνια. Το βιβλίο θίγει το ζήτημα της χαμηλής αποδοχής του Καρόλου από τον βρετανικό λαό, τη συνταγματική κρίση που ενδέχεται να προκαλέσει η άνοδός του στον θρόνο, τις ίντριγκες της βασιλικής αυλής, και υπόσχεται μια βαθιά ματιά σε μία από τις πιο προνομιούχες κοινωνικές τάξεις της Αγγλίας. Ο ίδιος ο συγγραφέας παρουσιάζει το βιβλίο ως ένα «θρίλερ που θα βρουν αποκαλυπτικό τόσο οι θαυμαστές όσο και οι επικριτές του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή