H Αντωνία Μποτονάκη απέσπασε εξ ημισείας το Βραβείο Ποίησης «ΖΑΝ ΜΩΡΕΑΣ» 2017

H Αντωνία Μποτονάκη απέσπασε εξ ημισείας το Βραβείο Ποίησης «ΖΑΝ ΜΩΡΕΑΣ» 2017

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Αντωνία Μποτονάκη στην εκδήλωση για τα «Πρόσωπα της Χρονιάς», απέσπασε εξ ημισείας το Βραβείο Ποίησης «ΖΑΝ ΜΩΡΕΑΣ» 2017, για την πρώτη ποιητική συλλογή που εξέδωσε «Αγήτρα της σκιάς», εκδόσεις «Ιωλκός».

Η δημιουργός, στα είκοσι ποιήματά της, μας συστήνεται «θέλοντας «να σβήσει πάνω στις ράχες φυσητήρων» «επικαλούμενη γιατρικά υπνοφόρα». Αναρωτιέται «και πώς να γράψει ποιήματα με επιθυμίες που μόλυνε ο συνετός ο βίος», «κρατάει το χέρι ενός φονιά», ζητώντας «εκ νέου να σπαργανωθεί, μες στης αράχνης τον ιστό». Ψάχνει τις λέξεις της, που γίναν «τσαλακωμένα εισιτήρια για Χαριλάου».

Και αγαπά. «Τη νύχτα, τις σκιές, τα σκοτισμένα πρόσωπα, τις σκοτεινές ζωές».

Εντέλει, όπως το alter ego της, την Αγήτρια της σκιάς (βυζαντινό ξωκλήσι πάνω στους γκρεμούς του Μεζαλίμωνα της Μάνης) στέκει αόρατη για τον ανυποψίαστο.

Έτσι και η ποίησή της, αποκαλύπτεται μόνο σε κείνον, που θ’ αφήσει «την κορνίζα του και τα αντιηλιακά υψηλής προστασίας», και θα βουτήξει «στις θαλασσινές σπηλιές της, τις λαξευμένες πάνω σε aqua marina», αναζητώντας τη χαμένη του αθωότητα.

Η Αντωνία Μποτονάκη έχει επίσης εκδώσει το μυθιστόρημα ‘’Ασ’το κι ας αποθάνει‘’ από τις εκδόσεις ‘’Ιβίσκος’’ και έχει ήδη κάνει 4 εκδόσεις.

Ποιήματα της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και σε εφημερίδες.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει η δεύτερη ποιητική της συλλογή με τίτλο ‘’ΔΙΑΠΛΟΥΣ’’.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή