NEWSLETTER

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Αστική Οικία στο Χαλάνδρι»

Το νέο μυθιστόρημα της Ισμήνης Καπάνταη (φωτ.) είναι αστυνομικό. Με τίτλο «Αστική Οικία στο Χαλάνδρι» (εκδόσεις Ικαρος), το βιβλίο της Ισμήνης Καπάνταη, που έχει στο ενεργητικό της σημαντικά ιστορικά μυθιστορήματα, είναι μία τομή στη σύγχρονη κοινωνία. Με το βιβλίο αυτό η Ισμήνη Καπάνταη εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον Ικαρο. Η έκδοση θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου (ώρα 7 μ.μ.) από τις εκδόσεις Ικαρος στο «Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά», Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι. Για το βιβλίο θα συνομιλήσουν η δημοσιογράφος Ελενα Χατζηιωάννου και η συγγραφέας.

Επανακυκλοφορεί ο «Ηγεμόνας»

Ως κλασικό εγχειρίδιο πολιτικής σκέψης και φιλοσοφικού στοχασμού πάνω στην εξουσία, ο «Ηγεμόνας» του Νικολό Μακιαβέλι επανακυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση από τις εκδόσεις Μίνωας στη σειρά Φάροι Ιδεών. Σε μετάφραση Αμπυς Ραΐκου-Σταύρου και με πρόλογο του Παύλου Τσίμα, ο «Ηγεμών» παραμένει ένα κλασικό βιβλίο αναφοράς της δυτικής παιδείας. Αρχικά πρωτοκυκλοφόρησε σε στενό κύκλο, γραμμένος στο χέρι, αλλά τελικά τυπώθηκε το 1532 προκαλώντας αίσθηση. «Πώς πρέπει κανείς να διαβάσει τον Ηγεμόνα;» γράφει στον πρόλογο ο Παύλος Τσίμας. «Ως μια ωδή στον πολιτικό αμοραλισμό; Ενα πρακτικό εγχειρίδιο, ένα “how to do it” της κατάκτησης και της διατήρησης της εξουσίας δίχως ηθικές αναστολές; Ή, αντίθετα, ως ένα δείγμα πραγματιστικής και ρεαλιστικής ανάλυσης;».

Αφιερώματα στην τουρκική λογοτεχνία

Συνεχίζονται τα αφιερώματα στην τουρκική λογοτεχνία, με τη δεύτερη συνάντηση της σειράς «Νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για την τουρκική λογοτεχνία;» που επιμελείται η Χρύσα Σπυροπούλου. Θα γίνει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου (7 μ.μ.) στο βιβλιοπωλείο «Ο Πολίτης» (Μαυρομιχάλη 84 & Καλλιδρομίου) με θέμα τον συγγραφέα Ομέρ Σεϋφεττίν (1884-1920), θεμελιωτή της διηγηματογραφίας στην Τουρκία. Θα συνομιλήσουν οι Μαρία Σκιαδαρέση και Χρύσα Σπυροπούλου.

Η ποιήτρια Αλίκη Μπαρνστόουν

Συζήτηση με την Αμερικανίδα ποιήτρια Αλίκη Μπαρνστόουν (Aliki Barnstone) οργανώνει η Εταιρεία Συγγραφέων, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, 8 μ.μ., στο Βιβλιοπωλείο της Εκδοτικής Αθηνών (Σόλωνος 47). Τη συζήτηση στα αγγλικά, με συνοπτική διερμηνεία στα ελληνικά, θα διευθύνει η Λιάνα Σακελλίου. Η Αλίκη Μπαρνστόουν είναι ποιήτρια, μεταφράστρια, κριτικός, καλλιτέχνης και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή