ΒΙΒΛΙΟ

«Κι αν το παιδί σας είναι ο επόμενος Bill Gates;»

ki-an-to-paidi-sas-einai-o-epomenos-bill-gates-2232505

«Κι αν το παιδί σας είναι ο επόμενος Bill Gates;». Αυτός είναι ο τίτλος που επέλεξε για το καινούργιο βιβλίο του ο Σπύρος Αρσένης. Ένα βιβλίο που στις σελίδες του φιλοξενεί ένα πλήθος από χρήσιμες συμβουλές για παιδιά και γονείς την εποχή του Διαδικτύου.

Επιπλέον, είναι και ο ίδιος πατέρας 2 αγοριών και προφανώς θα έχει κληθεί να δώσει πρώτα εκείνος τις απαντήσεις που χρειάζεται να δοθούν στους γονείς.

Οι αγωνίες των γονιών στη σημερινή εποχή του Διαδικτύου είναι λίγο-πολύ ίδιες: 

– Πώς μπορώ να καθοδηγήσω το παιδί μου στον κόσμο του Διαδικτύου
– Πώς θα ωφεληθεί από τις εκπληκτικές ευκαιρίες μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης; 
– Πώς θα γίνει υπεύθυνος "ψηφιακός πολίτης"; 
– Πώς θα αναπτύξει τις ικανότητές του ώστε να μπορεί να γίνει ο "επόμενος Bill Gates"; 
– Με ποιους απλούς κανόνες μπορούμε να ελέγξουμε την επίδραση του Διαδικτύου στη ζωή των παιδιών μας -αλλά και στη δική μας;

Σε αυτό το βιβλίο γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί, με απλά λόγια, ο νέος διασυνδεδεμένος κόσμος στον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά μας -ένας κόσμος που προσφέρει εκπληκτικές ευκαιρίες μάθησης, εποικοδομητικής διασκέδασης και προσωπικής ανάπτυξης. 

Με αναφορές στα παιδικά χρόνια των ιδρυτών της Microsoft, της Google, του Facebook και του Amazon, παρουσιάζεται η θετική επίδραση της τεχνολογίας στη ζωή των παιδιών μας και οι δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. 

Για κάθε ηλικία του παιδιού, προτείνονται δύο-τρία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας για τη διαδικτυακή τους μόρφωση καθώς και απλοί κανόνες για τα παιδιά και για εμάς τους ίδιους. Τέλος, το βιβλίο περιλαμβάνει ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων για να καθοδηγήσουμε τα παιδιά και να ευαισθητοποιήσουμε τους εφήβους σε βασικά θέματα συμπεριφοράς, ενώ ορισμένες από τις ερωτήσεις απευθύνονται σε εμάς, τους γονείς, ως αφορμή για προβληματισμό και συζήτηση!».

«Κι αν το παιδί σας είναι ο επόμενος Bill Gates;» Εκδόσεις Κλειδάριθμος, 106 σελ. €10,98.

http://www.klidarithmos.gr/kai-an-to-paidi-sas-einai-o-epomenos-bill-gates