NEWSLETTER

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγγραφέας της Χρονιάς

Ο 63χρονος Ισραηλινός συγγραφέας Νταβίντ Γκρόσμαν τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της πατρίδας του, με το βραβείο του Ισραήλ για τη Λογοτεχνία για το 2018. «Ο Γκρόσμαν είναι μία από τις πιο συγκινητικές, βαθιές και επιδραστικές φωνές στη λογοτεχνία του Ισραήλ», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας της χώρας, Ναφτάλι Μπένετ. Το 2017 ο Γκρόσμαν ήταν ο πρώτος συγγραφέας από το Ισραήλ που βραβεύτηκε με το διεθνές βραβείο Man Booker.

Η Αριάνα και η Αγάπη

Η Arianna Huffington (αριστερά), ιδρύτρια της Huffington Post και συγγραφέας του «Δες τη ζωή αλλιώς», και η Agapi Stassinopoulos (δεξιά), συγγραφέας του βιβλίου «Καλημέρα χαρά», θα βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί στον 3ο όροφο του Public Συντάγματος, την Παρασκευή 16/2 στις 6 μ.μ., για να γνωρίσουν το κοινό, να συζητήσουν μαζί του και να δώσουν μαθήματα δύναμης και αισιοδοξίας. Οπως αναφέρει η Arianna Huffington, «από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, η αδελφή μου, η Αγάπη, φώτιζε κάθε χώρο στον οποίο έμπαινε και μετέδιδε τη χαρά της σε όποιον συναντούσε στο διάβα της. Σε αυτό το βιβλίο μοιράζεται τις γνώσεις της και δείχνει ότι οι μόνοι δημιουργοί της ζωής μας και η πηγή της ευτυχίας μας είμαστε αποκλειστικά εμείς».

Για τη Λίμπυ Τατά Αρσέλ

Με το βιβλίο της «Με το Διωγμό στην ψυχή. Το τραύμα της Μικρασιατικής Καταστροφής σε τρεις γενιές» (εκδ. Κέδρος), ένα έργο ζωής, η συγγραφέας Λίμπυ Τατά Αρσέλ άφησε σημαντική παρακαταθήκη για τη μελέτη του τραύματος της προσφυγιάς. Κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης, η Λίμπυ (Ελευθερία) Τατά Αρσέλ, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, είχε γεννηθεί στη Μυτιλήνη και είχε πλούσιο επιστημονικό συγγραφικό έργο, αλλά και σημαντική εργασία στο πρακτικό θεραπευτικό πεδίο. Η τραγική ιστορία της οικογένειάς της αποτέλεσε την αφετηρία για το βιβλίο με θέμα το τραύμα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή