Η κουτοπονηριά του υπουργείου και η ντροπή των υπουργών

Η κουτοπονηριά του υπουργείου και η ντροπή των υπουργών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακόσιες από τις σημαντικότερες εκδόσεις που είχε η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Μελέτης και Ερευνας του Ελληνικού Θεατρικού Μουσείου (ΚΜΕΕΘ-Θ.Μ.), όλες από το αρχείο της Ελένης Παπαδάκη, με ιδιόχειρες σημειώσεις της μεγάλης πρωταγωνίστριας, εκπλάπησαν από παρατημένο κτίριο της οδού Καραμανλάκη 7 στα Πατήσια. Ολα προέρχονταν από τη βιβλιοθήκη της ηθοποιού που είχε δωρηθεί στο Θεατρικό Μουσείο. Χάθηκαν επίσης χειρόγραφα, ανέκδοτα έργα, ένας πίνακας του Γουναρόπουλου, ένα πορτρέτο της Κοτοπούλη και τα κλειδιά από τις κλειστές βιβλιοθήκες!

Οσα μπόρεσαν να καταγράψουν για αρχή οι άνθρωποι του μουσείου στον κλειστό χωρίς ρεύμα χώρο. Ηταν θέμα χρόνου να συμβεί αφού εδώ και χρόνια οι ηγεσίες του υπουργείου Πολιτισμού αδιαφόρησαν επιδεικτικά για τη σωτηρία του μουσείου. Κι ας έγιναν κλοπές στο κεντρικό κτίριο στην οδό Ακαδημίας 50. Ας γέμισε από τερμίτες και τρωκτικά. Τι ειρωνεία: χθες το ΥΠΠΟΑ ανακοίνωσε ότι προχωρά σε οριστική λύση για το ΚΜΕΕΘ-Θ.Μ. Θα στεγαστεί σε νεοκλασικό της οδού Σταδίου 47, κληροδότημα Αλεξάνδρου Σούτζου, το οποίο παραχωρεί η Εθνική Πινακοθήκη στο υπουργείο με συμφωνία. Κινεί επίσης τη διαδικασία να περάσει το μουσείο στο Δημόσιο. Χθες επρόκειτο να ξεκινήσει η μεταφορά της Βιβλιοθήκης σε χώρο της ΕΡΤ όπως είχε αποφασιστεί το 2016, αλλά δεν υπήρχαν χρήματα να γίνει έως τώρα. Μόλις άνοιξαν το διαμέρισμα όπου στεγάζεται η Βιβλιοθήκη είδαν πεταμένα αντικείμενα και βιβλία στο πάτωμα.

Η είδηση της κλοπής ήταν τελευταία στην ανακοίνωση του υπουργείου. Τι κουτοπονηριά! Ευχόμαστε να μη χάθηκαν οι εκδόσεις του 1700, το αρχείο του Αδαμάντιου Λαιμού από την Αμερική, τα ντοκουμέντα από την Κωνσταντινούπολη και την Οδησσό. Τι ντροπή!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή