NEWSLETTER

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μυστήρια πράγματα

Μια βραδιά αφιερωμένη στην αστυνομική λογοτεχνία διοργανώνει το βιβλιοπωλείο «4 Books and more» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο τη Δευτέρα 14 Μαΐου. Η συγγραφέας Χίλντα Παπαδημητρίου θα συστήσει στο αναγνωστικό κοινό τον ήρωά της Χάρη Νικολόπουλο που «Για μια χούφτα βινύλια» μπήκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών και από τότε αποφάσισε να ακολουθήσει τη «Συχνότητα του θανάτου». Κι επειδή το παρελθόν βρίσκεται πάντοτε σε απόσταση αναπνοής από το παρόν, θα υπενθυμίζει διαρκώς στον εαυτό του τους στίχους: «Μην τους πιστεύεις ό,τι κι αν πουν / Εχουνε όλοι κακούς σκοπούς». Η συγγραφέας θα κάνει μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση στην ελληνική και ξένη αστυνομική λογοτεχνία και θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού. Στις 7.30 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Δελφών 66, Αιγάλεω).

Πολίτης του κόσμου

«Είναι μια προσωπικότητα με δημοκρατική συνείδηση που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Δίκαιο, τη Δημοκρατία, ως ένας πολίτης του κόσμου», ανέφερε μεταξύ άλλων για τον Ορχάν Παμούκ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας. Ο σπουδαίος Τούρκος συγγραφέας αναγορεύθηκε την Παρασκευή 4/5 το βράδυ επίτιμος διδάκτορας στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, έπειτα από απόφαση των πανεπιστημιακών, οι οποίοι θέλησαν να τιμήσουν τον παγκοσμίου φήμης συγγραφέα και κάτοχο του βραβείου Νομπέλ Λογοτεχνίας 2006. Ο Παμούκ στον χαιρετισμό του είπε ότι χτίζει πέτρα πέτρα εδώ και 41 χρόνια μέσα από τις λέξεις και τις ιστορίες, τις εμπειρίες και τα βιώματά του, «όλα όσα μπορούν να βοηθήσουν ώστε να δημιουργήσουν οι άνθρωποι έναν καινούργιο κόσμο».

Ξένοι συγγραφείς 

Απόψε, στις 21.00, στο Public Συντάγματος, ο Δανός συγγραφέας Michael Katz Krefeld (φωτ.), καλεσμένος από τις πρεσβείες και τα ινστιτούτα των βορείων χωρών (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία), σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός και το Δανέζικο Ινστιτούτο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Ο δημιουργός τού ντετέκτιβ Τόμας «Ράουν» Ράουνσχολτ ψηφίστηκε το 2012 ο κορυφαίος Δανός συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος. Στην ίδια ομπρέλα εκδηλώσεων, οι πρεσβείες της Βραζιλίας και της Πορτογαλίας γιορτάζουν την Ημέρα της Πορτογαλικής Γλώσσας, με τον Βραζιλιάνο συγγραφέα Marcilio França Castro και την Πορτογαλίδα Rui Manuppella Tereno, στην Τεχνόπολη στις 18.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή