Στο Costa Navarino για το Democracy and Books Weekend

Στο Costa Navarino για το Democracy and Books Weekend

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδραστικοί συγγραφείς και άνθρωποι του βιβλίου θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο Costa Navarino για το τριήμερο Democracy and Books Weekend, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το New York Times Athens Democracy Forum. Ο Γάλλος φιλόσοφος Πασκάλ Μπρικνέρ (φωτ.), η επικεφαλής των εκδόσεων Bloomsbury Αλεξάντρα Πρινγκλ, ο πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής του Χάρβαρντ Ντάνιελ Ζίμπλατ, ο συγγραφέας και πρώην ευρωβουλευτής Στάνλεϊ Τζόνσον και άλλοι ομιλητές θα βρεθούν στην Πελοπόννησο, προκειμένου να συζητήσουν για τη σύνδεση των βιβλίων με τη δημοκρατία από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Κέιτ Μπους

Στίχους τραγουδιών της Κέιτ Μπους περιλαμβάνει το νέο, πολυαναμενόμενο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στα αγγλικά τον Δεκέμβριο από τον οίκο Faber, υπό τον τίτλο «How to Be Invisible: Selected Lyrics». Την εισαγωγή υπογράφει ο Αγγλος μυθιστοριογράφος Ντέιβιντ Μίτσελ, ο οποίος είχε συνεργαστεί με την Μπους για πρώτη φορά το 2014, όταν η 60χρονη μουσικός και συνθέτις επέστρεψε στη σκηνή ύστερα από 35 χρόνια απουσίας. Λάτρης της λογοτεχνίας, η Μπους εμπνεύστηκε την επιτυχία της δεκαετίας του ’70 «Wuthering Heights» από τα «Ανεμοδαρμένα ύψη» της Εμιλι Μπροντέ (για την ακρίβεια, από την κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος) και έχει περιγράψει τον εαυτό της ως αφηγήτρια ιστοριών μέσα από την οπτική γωνία των χαρακτήρων της.

Γιάννης Μόραλης

Τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν βιβλία από την προσωπική συλλογή του Γιάννη Μόραλη θα έχουν οι αναγνώστες της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας. Η συλλογή θα αποτελέσει τμήμα του πληροφοριακού υλικού της βιβλιοθήκης και θα είναι σύντομα διαθέσιμη για χρήση μόνο στους χώρους της βιβλιοθήκης. Ο Γιάννης Μόραλης υπήρξε μία από τις δημοφιλέστερες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες του ελληνικού 20ού αιώνα: πρωτοπόρος ζωγράφος, ταλαντούχος χαράκτης, προικισμένος σκηνογράφος και εξέχων ακαδημαϊκός δάσκαλος. Αναδρομική έκθεση του σπουδαίου Ελληνα καλλιτέχνη θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη (στην Πειραιώς 138) από τις 20/9/2018 έως τις 05/01/2019. Μέσα από ζωγραφικά έργα, σχέδια και χαρακτικά, γλυπτά και αρχιτεκτονικές εφαρμογές, εξώφυλλα δίσκων και εικονογραφήσεις βιβλίων, η έκθεση επιχειρεί να χαρτογραφήσει την πορεία του Γιάννη Μόραλη ανά δημιουργική δεκαετία, αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή