Προετοιμάσου για το σχολείο με ένα καλό βοήθημα!

Προετοιμάσου για το σχολείο με ένα καλό βοήθημα!

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κακά τα ψέματα, ο μαθητής σήμερα πέρα από το να παρακολουθεί την ώρα της παράδοσης και να μελετά επαρκώς σπίτι, είναι απαραίτητο να έχει στη διάθεση του και ένα κατάλληλο βοήθημα το οποίο να συμπληρώνει τη γνώση και να απαντάει στις απορίες που έχουν δημιουργηθεί.

Τη μεγαλύτερη ανάγκη την έχουν σίγουρα πρώτα απ’ όλα οι μαθητές λυκείου, που ετοιμάζονται για τις πανελλήνιες χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ο γονιός δεν θα βρει στην αγορά και βοηθήματα για τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες όπως για παράδειγμα για το  Γυμνάσιο ή ακόμα και για το Δημοτικό. Πολλές φορές ακούμε καθηγητές να λένε πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν ο ίδιος ο μαθητής δεν ασχοληθεί μόνος του στο σπίτι. Το βοήθημα αυτή ακριβώς την ανάγκη έρχεται να καλύψει μέσα από αλλεπάλληλες ασκήσεις και ερωτήσεις πάνω στη θεωρία.

Ποιο είναι όμως το πιο απαραίτητο βοήθημα για έναν μαθητή Λυκείου για παράδειγμα; Τα Μαθηματικά είναι για τους περισσότερους το πιο δύσκολο μάθημα στις πανελλήνιες, που θέλει πολύ εξάσκηση. Με μια επίσκεψη στο Public βρήκαμε βοήθημα μαθηματικών από τις Εκδόσεις Σαββάλα ή της Εκδόσεις Πατάκη, που έχουν εξειδικευτεί σ’ αυτό το κομμάτι με μεγάλη ποικιλία και λύσεις. Όρεξη να έχει το παιδί να λύνει ασκήσεις!

Προετοιμάσου για το σχολείο με ένα καλό βοήθημα!-1

Συνεχίζουμε με το βοήθημα στη Φυσική, το δεύτερο πιο δύσκολο μάθημα των πανελληνίων, ένα μάθημα που απαιτεί κι αυτό πολύ διάβασμα όλη τη χρονιά και εξάσκηση με ασκήσεις. Και σ’ αυτό το μάθημα προτείνουμε βοήθημα από τις Εκδόσεις Σαββάλα ή τις Εκδόσεις Πατάκη, με πλήθος επιλογών από τους καλύτερους συγγραφείς στο είδος τους.

Οι εκδόσεις Σαββάλα και Πατάκη έχουν την τιμητική τους και στα μαθήματα της Χημείας και της Βιολογίας, δευτερεύοντα μαθήματα, που όμως χρειάζονται προσοχή.

Τώρα όσον αφορά την Έκθεση, που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για υψηλές αποδόσεις, αλλά και για ανώμαλες προσγειώσεις, οι Εκδόσεις Ζήτη και οι εκδόσεις Μεταίχμιο έχουν δημιουργήσει καλογραμμένα βοηθήματα, που βοηθούν τους μαθητές να πετύχουν τους στόχους τους.

Για τους «θεωρητικούς» μαθητές, τα Λατινικά και η Ιστορία απαιτούν διάβασμα με συνέπεια για να μην δημιουργηθούν κενά μέσα στη χρονιά αλλά και βοηθήματα τα οποία θα δράσουν συμπληρωματικά εκτοξεύοντας τις επιδόσεις. Για παράδειγμα, τα βοηθήματα των Εκδόσεων Ζήτη για τα Λατινικά καλύπτουν όλη την ύλη με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, ενώ αυτά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για την Ιστορία, τονίζουν τα σημαντικά κομμάτια της ύλης και συνεισφέρουν σε μία πιο γρήγορη και εύκολη κατανόηση.

Φυσικά, τα βοηθήματα είναι ένα εργαλείο για να διευκολύνουν τον επιμελή μαθητή που διαβάζει να πετύχει τους στόχους του, παρότι χρησιμοποιούνται συχνά και ως «λυσάρια» απ’ αυτούς. Σε κάθε περίπτωση το βοήθημα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον μαθητή κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας οπότε πρέπει να επιλέγεται με προσοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή