Περπατώντας στην «άλλη» Αθήνα, των βιβλίων

Περπατώντας στην «άλλη» Αθήνα, των βιβλίων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τον Οκτώβριο η «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» συνεχίζει τις συναντήσεις με Ελληνες συγγραφείς, μέσα από τη θεματική ενότητα «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου». Πρόκειται για οργανωμένους περιπάτους μέσα στην πόλη, που μας δίνουν την ευκαιρία να συναντηθούμε με μια «άλλη» Αθήνα. Αυτή που φιλοξενεί λογοτεχνικούς χαρακτήρες, γίνεται σκηνικό της πλοκής ενός βιβλίου ή δίνει έμπνευση για συγγραφικές αναζητήσεις. Σήμερα, Κυριακή 7/10 η συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη μας ξεναγεί με οδηγό τα βιβλία της «Κάτι μου κρύβεις» και «Ακουσέ με» (εκδ. Παπαδόπουλος), στη μυθολογική Αθήνα, την πόλη που γοητεύει την ηρωίδα της, μια άνεργη ξεναγό που μπλέκει σε περιπέτειες αστυνομικής φύσης. Το Σάββατο 13/10 με αφορμή το βιβλίο «Το αγόρι στο θεωρείο» της Αγγελικής Δαρλάση (εκδ. Μεταίχμιο) και με οδηγούς τη συγγραφέα και τον Νίκο Νικολαΐδη, υποψήφιο διδάκτορα Ιστορίας, ξεκινάμε από τον χώρο του πάλαι ποτέ περικαλλούς Δημοτικού Θεάτρου και από την πλατεία Κοτζιά, συνεχίζουμε στην Ευριπίδου, στη Βαρβάκειο Αγορά, και μέσω της οδού Αιόλου καταλήγουμε στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο «Κρίνος». Ενας περίπατος που αναπλάθει μνήμες από την υποδοχή και εγκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

​​7/10: Αφετηρία, πλατεία Μοναστηρακίου. Τερματισμός, Αέρηδες. Στις 6 μ.μ. Συμμετοχή: ελεύθερη με κράτηση, 210-28.16.134.

13/10: Αφετηρία, Δημαρχείο Αθηνών. Στις 11 π.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή