Γυναίκες και «Star Wars»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις διάσημες και αφανείς ηρωίδες του «Star Wars» είναι αφιερωμένο το νέο βιβλίο της Amy Ratcliffe «Star Wars: Women of the Galaxy», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου. Η πριγκίπισσα Λέια Οργκάνα, η δυναμική Ασόκα Τάνο και άλλες 73 γυναίκες της δημοφιλούς σειράς πρωταγωνιστούν στο εικονογραφημένο λεύκωμα, που περιλαμβάνει τις ιστορίες των χαρακτήρων, καθώς και ολοκαίνουργια «πορτρέτα» τους, με την υπογραφή γυναικών καλλιτεχνών. Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στις θαυμάστριες του «Star Wars» και έχει την υποστήριξη της Ashley Eckstein, ηθοποιού και ιδρύτριας της εταιρείας Her Universe, που προσφέρει ρούχα και αξεσουάρ για γυναίκες-λάτρεις χαρακτήρων της Marvel, της Disney κ.ο.κ.

Beastie Boys σε βιβλίο

Εξι χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατο του τρίτου μέλους της μπάντας, Adam «MCA» Yauch, οι Michael Mike D και Adam «Ad-Rock» Horovitz των Beastie Boys αποφάσισαν να αφηγηθούν την ιστορία τους με το «Beastie Boys

Book», όπου τα αυτοβιογραφικά κείμενα εναλλάσσονται με ανέκδοτες φωτογραφίες, σκίτσα, μαρτυρίες φίλων και συνεργατών τους, ακόμη και… συνταγές μαγειρικής. Σε συνέντευξή τους στο περιοδικό Rolling Stone οι δυο τους παραδέχτηκαν ότι συζητούσαν την ιδέα του βιβλίου εδώ και περίπου μία δεκαετία, αλλά πήραν την απόφαση να την υλοποιήσουν μετά τον θάνατο του «MCA», ο οποίος έδωσε αιφνίδιο τέλος στην πορεία τους ως συγκρότημα. Το βιβλίο κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα.

Στα δικαστήρια

Η καθηγήτρια πανεπιστημίου που κλήθηκε να πληρώσει πάνω από 2.000 ευρώ επειδή καθυστέρησε 40 ημέρες να επιστρέψει τα βιβλία που είχε δανειστεί από τη βιβλιοθήκη του ιδρύματος, κατέφυγε στα γερμανικά δικαστήρια. Σύμφωνα με τον Τύπο, η Gina Kastele, η οποία διδάσκει ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της πόλης Monchegladback, είχε δανειστεί 50 βιβλία για τις ανάγκες της έρευνάς της, αλλά παρέλειψε να ζητήσει παράταση του δανείου για να τα κρατήσει κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών του 2015. Ετσι, η βιβλιοθήκη τής επέβαλε πρόστιμο για κάθε ημέρα καθυστέρησης, καθώς και επιπλέον 1.250 ευρώ για «διαχειριστικά έξοδα». Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται αυτή την εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή