Μια διαφορετική Σίλβια Πλαθ

Μια διαφορετική Σίλβια Πλαθ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα άγνωστο, μεταφυσικού περιεχομένου, διήγημα της Σίλβια Πλαθ θα δημοσιεύσουν οι εκδόσεις Faber τον Ιανουάριο του 2019. Η μικρή ιστορία, με τίτλο «Mary Ventura and the Ninth Kingdom», γράφτηκε από την Αμερικανίδα ποιήτρια όταν σπούδαζε και έρχεται για πρώτη φορά στο φως, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια του εκδοτικού οίκου. Σύμφωνα με τους μελετητές του έργου της Πλαθ, το διήγημα είναι εντελώς διαφορετικό σε σύγκριση με ό,τι έγραψε πριν και μετά τη συγκεκριμένη ιστορία, η οποία μιλάει για μια νέα γυναίκα που εγκαταλείπεται από τους γονείς της σε ένα τρένο με προορισμό το «ένατο βασίλειο». Το μεταφυσικό της ιστορίας έχει προκαλέσει διχογνωμία ανάμεσα στους ειδικούς για το εάν υπάρχουν υπόνοιες σχετικά με τη μελλοντική αυτοκτονία της ή εάν τελικά ήταν μια έκφραση πνευματικής απελευθέρωσης.

Οι ρίζες του Δράκουλα

Σε βιβλία για λυκανθρώπους, νεκρομαντεία, αλλά και ταξιδιωτικούς οδηγούς για τα Καρπάθια Ορη και την Τρανσυλβανία φαίνεται πως έψαχνε ο Μπραμ Στόκερ πληροφορίες για να συνθέσει την επική ιστορία του κόμη Δράκουλα, σύμφωνα με τη Βιβλιοθήκη του Λονδίνου. Τα σημειωματάρια του Στόκερ άλλωστε ήταν γεμάτα από φράσεις, λέξεις και αναφορές σε πηγές που θεωρούσε χρήσιμες για να συνθέσει την ιστορία του. Ωστόσο, για πρώτη φορά η Βιβλιοθήκη ταυτοποίησε 26 από αυτά τα βιβλία και ανακοίνωσε ότι βρίσκονται ακόμη στα ράφια της, υπογραμμισμένα και σημειωμένα από τον πατέρα του «Δράκουλα».

Ποίηση κυπριακής καταγωγής

H νέα ποιητική συλλογή του Βρετανού, κυπριακής καταγωγής, Αντονι Αναξαγόρου «After the formalities» θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο Penned in the Margins τον Σεπτέμβριο του 2019. Ο 35χρονος ποιητής έχει διακριθεί και τιμηθεί σε ποιητικούς διαγωνισμούς στο Λονδίνο με το ποίημά του «Anthropos» το 2002. Η νέα του δουλειά διερευνά τις έννοιες του διαχωρισμού και της εξουσίας, της Ιστορίας, της επιστήμης και της φιλοσοφίας, ενώ υπάρχουν αυτοβιογραφικές αναφορές σε θέματα ταξικότητας, φυλής και ταυτοτήτων, όπως διαμορφώνονται στη σύγχρονη Βρετανία. Οπως μεταδίδει το έγκριτο The Bookseller, ο εκδοτικός οίκος που πήρε τα δικαιώματα έπρεπε να ανταγωνιστεί άλλους τρεις υποψηφίους. Ο Αναξαγόρου προωθείται με μεγάλες αξιώσεις από τους Penned in the Margins. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή