Το δώρο του Ρίνγκο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα καινούργιο φωτογραφικό λεύκωμα με εικόνες από τα χρόνια των Beatles και τα μετέπειτα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο θα είναι το χριστουγεννιάτικο «δώρο» του Ρίνγκο Σταρ προς τους θαυμαστές του, οι πιο φανατικοί εκ των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν μία από τις συλλεκτικές, αριθμημένες και υπογεγραμμένες, εκδόσεις, έναντι 365 ευρώ. Το βιβλίο, με τίτλο «Another Day In The Life», περιλαμβάνει κείμενα του ίδιου καθώς και φίλων και συνεργατών του –ανάμεσά τους ο Πολ Μακάρντεϊ και ο Ντέιβιντ Λιντς– και πλήθος ανέκδοτων εικόνων, οι οποίες αντανακλούν την αγάπη του Σταρ για τη μουσική, τα ταξίδια και τη φύση.

Για τον Σοπέν

Με τη σύντομη ζωή του Φρειδερίκου Σοπέν, από τους παιδικούς θριάμβους του στη γενέτειρά του, την Πολωνία, έως τη σχέση του με τη Ζορζ Σαντ, τα χρόνια του στο Παρίσι και τον θλιβερό θάνατό του, σε ένα διαμέρισμα γεμάτο φωτογράφους, δημοσιογράφους και πωλητές σουβενίρ, καταπιάνεται το νέο βιβλίο του Alan Walker, μουσικολόγου και βιογράφου του Φραντς Λιστ, με τίτλο «Fryderyk Chopin: A Life and Times». Σε αντίθεση με παλαιότερες βιογραφίες, η καινούργια έκδοση εξετάζει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια το πρώτο μισό της ζωής του μεγάλου συνθέτη, πριν εγκαταλείψει τη Βαρσοβία, τη σχέση του με τους Πολωνούς φίλους και τα μέλη της οικογένειάς του, με τα οποία συνέχισε να αλληλογραφεί τακτικά, αλλά και την τεράστια συμβολή του στη μουσική.

Πέθανε ο Γ. Σκούρτης

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Γιώργος Σκούρτης. Εγραψε διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, στίχους τραγουδιών και σημαντικά θεατρικά έργα. Πρωτοεμφανίστηκε το 1970 στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν με το θεατρικό έργο «Οι νταντάδες», ένα έργο-σταθμό της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Ακολούθησαν έργα όπως «Οι εκτελεστές», «Κομμάτια και θρύψαλα», «Το θρίλερ του έρωτα» κ.ά. Η σύγκρουση πολίτη – εξουσίας επανέρχεται διαρκώς στο έργο του, το οποίο χαρακτηρίζει μια σκληρή αλλά και με χιούμορ γλώσσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή